Kultúra koronavírus

Újabb zenész szólalt meg: Heincz Gábor „Biga” szerint feketelista lett a szociális támogatásból

Az elmúlt napokban viszonylag nagy port kavart az Artisjus és az EJI támogatása, amit a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott zenészek vehettek igénybe. A szociális juttatásra ismert arcok is pályáztak, és a listával kapcsolatban Majka is megszólalt:

Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!

– utalt azokra a művészekre, akik amúgy biztos, hogy rászorulnak a 70 és 120 ezer forint közötti összegre. Olyan nevek is kaptak pénzt, mint Gáspár Győző, vagy Pély Barna, aki már jótékony célra ajánlotta fel a kiutalt összeget.

Ez a lista átalakult egyfajta feketelistává. Megértem azt, aki félreértette, de vannak barátaim, akik úgy gondolják, ez jár a művészeknek, hiszen ez az összeg a jogdíjakból lett félretéve. Fontos az, hogy a pénzt olyan művészekhez juttassuk el, akik nem tudják, mit hoz a holnap. Én egy betegséggel küzdő barátomat támogatom belőle

– nyilatkozta a Heincz Gábor „Biga” a Blikknek.

Korábban már Kállay Saunders András is elmondta a véleményét az ügyről, ő szintén kapott támogatást, és a Facebookon hangsúlyozta, hogy szüksége van a pénzre.

Sok ember azt hiszi, ha valaki „ismert” rögtön milliomos, tele van pénzel. Általában így van ez az egész világban és általában tehetséges a nagy része ezeknek az emberek. De most Magyarországról van szó. 10 éve vagyok a zenei szakmában, és csak a zenéből élek, aminek nagyon hálás vagyok, mivel azt tudom csinálni, amit szeretek, és köszönöm nektek hogy ez így van. Amit kell tudni rólam: Nem vagyok celeb, nem szerepelek műsorokban, ahol hülyét kell csinálnom magamból a média és nép kedvéért, mivel azzal lehet a legjobban eladni. Nem vagyok infulencer (semmi baj velük, csak nem vagyok egy), nem vagyok zsűri tehetségkutatókban (pedig nem lenne hülyeség, és szívesen lennék amúgy). A lényeg, nekem a pénz az egy helyről jön és az a ZENE! Na, de ennek is vannak különböző kategóriái. Lehetnék milliomos? Igen.

Kiemelt kép: Bruzák Noémi / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik