Kultúra

Elítélték Szilágyi István fiát, aki részegen verte meg apját

Megszületett a végső ítélet Szilágyi Péter ügyében, aki tavaly júniusban alkoholos állapotban bántalmazta apját, a Keménykalap és krumpliorrban Lópici Gáspárként hírnevet szerzett 79 éves színészt, Szilágyi Istvánt, írja a Blikk. A bíróság januárban első fokon két év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, amit három évre felfüggesztettek. Ezt az ítéletet erősítette meg a most meghozott másodfokú döntés.

A végső tárgyaláson se István, se Péter nem jelent meg, a fiú ügyvédjének helyettese kérvényezte az elsőfokú ítélet enyhítését, arra hivatkozva, hogy István már megbocsátott fiának. A színész egyébként a tárgyalások alatt folyamatosan védte Pétert, az ügy elején még mindketten azt vallották, hogy egy eséstől keletkeztek a sérülések – ám ezt egy orvosi vizsgálat megcáfolta.

A tárgyalás során kiderült, hogy idős színészt tizenötször ütötte meg Péter az incidens során. Szilágyinak egyébként több bordáját is eltört, hónapokig lábadozott az eset után.

Kiemelt képünkön: A Gondnok szerepét alakító Szilágyi István játszik a Gézengúzok című, a Duna TV és Next Station Production által készülő új 11 részes ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán Budapesten. Fotó: Kallos Bea / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik