Kultúra koronavírus

Törölték az idei Bánkitó Fesztivált

A hazai fesztiválok közül elsőként a Bánkitó mondta le teljesen az idei bulit:

A koronavírus miatt elmarad az idén júliusra tervezett 2020. évi Bánkitó Fesztivál – és bár bizakodóan tekintünk a jövőbe, elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben is lehet-e újra fesztivál a tó körül

– írják a közleményükben.

A szervezők szakértőkkel konzultáltak, figyelték a környék országok intézkedéseit, majd úgy találták, hogy a jelenlegi korlátozásokat lehetetlen betartani egy nyári fesztiválon, és így nem nem tudják biztosítani a látogatók teljes biztonságát.

Sokan sejtettétek már… idén júliusban sajnos csendes marad a nádas a Bánki-tó körül. 😔
A hír szomorú, de ti ne…

Közzétette: Bánkitó Fesztivál – 2020. április 30., csütörtök

A bánkitósok mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, ne váltsa vissza a már megvásárolt napijegyét vagy bérletét. A fesztivál sorsa múlik ezen, hogy lesz-e jövőre Bánkitó vagy sem. A kiváltott jegyekkel lehet támogatni a Bánkitó közösségét, érvényesek lesznek a következő évi fesztiválra, de akinek egyik opció sem felel meg, visszakérheti a pénzt.

A Bánkitón kívül egyelőre annyit tudunk, hogy a Kolorádót és a Fishing on Orfűt augusztusra tolták, és a Fezent sem a megszokott módon rendezik meg, szeptemberben készülnek valami meglepetésre.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik