Kultúra

Meghalt egy bollywoodi legenda, Rishi Kapoor

Rishi Kapoor 67 évesen hunyt el rákban, amit a családja erősített meg – írja a BBC. Kapoor a leghíresebb indiai színész-dinasztia tagja volt, és évtizedekig játszott romantikus filmekben.

1973-ban kapta meg az első fontos szerepét egy tiniszerelemről szóló filmben, és több mint húsz évig volt hasonló, bollywoodi filmek főszereplője, mielőtt sikeres karakterszínész vált volna belőle. Kapoor ügyes táncos volt, és a filmekben előadott számai a mai napig óriási slágerek.

A feleségével, Neetu Singh-gel is a vásznon ismerkedtek meg, és a szerelmük Bollywood egyik legromantikusabb története lett. A pár 1980-ban házasodott össze, és a fiuk, Ranbir Kapoor  ma az egyik legnépszerűbb indiai színész. A Kapoorok tényleg hosszú ideig dominálták a bollywoodi filmipart.

Fotó: Sujit JAISWAL / AFP)

Kapoort 2018-ban diagnosztizálták leukémiával, és a halálhíre egy nappal azután érkezett, hogy India elvesztette volna egy másik filmcsillagát, Irrfan Khant.

Meghalt Irrfan Khan, a Pi élete és a Jurassic World színésze
A Hollywoodban is befutó indiai sztár 53 éves volt.

A család arra kéri a rajongókat, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel, a korlátozásokat betartva emlékezzenek a színészre.

Az orvosok és az ápolók azt mondták, hogy az utolsó percig szórakoztatta őket. Végig derűs maradt, és élni akart, miközben két éve két kontinensen kezelték. A család, a barátok és a gasztronómia volt a szenvedélye, és mindenki, aki csak találkozott vele ezen időszak alatt, csodálta, hogy a legjobbat hozza ki a betegségéből. Hálás volt rajongók szeretetéért, akik bizonyára tudják, hogy könnyek helyett mosollyal szeretné, hogy emlékezzenek rá.

Többek között az indiai miniszterelnök, Narendra Modi is gyászolja a színészt: a tehetségét és a sokszínűségét méltatta.

Kiemelt kép: STR / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik