Kultúra koronavírus

Gerendai Károly: Még nem biztos, hogy elmarad a Sziget Fesztivál

Hosszú interjút adott a Szemléleknek Gerendai Károly vállalkozó, aki többek közt arról beszélt, hogy a járvány hogyan érinti a különböző üzleti érdekeltségeit.

Beszélt a Sziget Fesztiválról, amelyet eddig még nem fújták le. Ennek pedig több oka is van:

nem mindegy, hogy ki lép ebben a kérdésben, ugyanis a fellépőknek ki vannak fizetve az előlegek, elindultak a kampányok, egészen előrehaladott állapotban vannak a szervezési folyamatok. Ha mi, a szervező cég fújjuk le a programot, esetleg áttesszük jövőre, vagy másik időpontra, akkor a fellépő mondhatja, hogy én készültem, koncerteztem volna, de te lemondtad, így miért fizessem vissza az előleget… Ez összesen több milliárdos összeget jelent, ami olyan veszteséget eredményezne, amibe belerokkanna a szervező. Ha azonban a járványügyi viszonyok miatt nem adottak a feltételek és hivatalos tiltás nem engedi, hogy meg lehessen tartani egy ilyen programot, az egy másik történet, hiszen az onnantól vis maior helyzet. Akkor legalább az előlegek azon része, amelyekért még nem történt szolgáltatás teljesítése – a kifizetett munkabérek, vagy a már futó reklámkampányok nyilván nem ide tartoznak –, visszakérhető.

Gerendai szerint nyár elejéig el kellene dőlnie, hogy lesznek-e fesztiválok, ők mindenestre nem álltak le a munkával. A Sziget Fesztivállal összefüggésben egyébként 15-20 ezer ember dolgozik. Gerendai korábban is beszélt arról, hogy a járvány hogy érinti a különböző üzleti érdekeltségeit.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik