Közélet

Gerendai Károly elmondta, kik fognak a legnagyobbat zuhanni a koronavírus miatt

Alapjaiban rendezheti át a koronavírus Gerendai Károly cégbirodalmát – írja a szerdai Világgazdaság, amely az ismert vállalkozóval készített interjút.

Gerendai – akinek vendéglátáson túl a Budapest Parkban, a Lupa-tónál is érdekeltsége van – szerint a járvány hosszú ideig hatással lesz a turizmusra és a tömeges eseményekre, a gazdasági válság pedig az étterembe járási szokásokat is átalakítja majd.

A legnagyobbat a csúcsgasztronómia, a fine dining vendéglátás szereplői zuhanhatnak, mivel ez a legköltségesebb műfaj, ráadásul a vendégkör zöme külföldi turista volt

– állítja a Costes tulajdonosa, akinek ezért most a túlélés és a kulcsemberek megtartása az elsődleges cél.

Gerendaiék alkalmazkodva a koronavírus okozta helyzethez egy új szolgáltatást is kitaláltak: a csúcsminőségű alapanyagokat kiporciózzák, és technológiailag olyan szintig készítik elő, hogy egy otthoni konyhában is be lehessen fejezni, majd egy recepttel és az elkészítést, tálalást bemutató videóval szállítják ki.

Ezzel a Costes is bekapcsolódik az otthoni főzés új divatáramlatába

– írja a gazdasági napilap.

Gerendai emellett elmondta azt is, hogy a Lupa-tavat a tervek szerint ideiglenesen megnyitják a horgászok előtt, amíg a járványügyi helyzet lehetővé nem teszi, hogy strandként üzemeljen.

A végén leszögezte:

az éttermek esetében csak a következő két-három évben dől el, melyik éli túl a következő időszakot.

Kiemelt kép: Csanádi Márton / 24.hu

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.