Kultúra koronavírus

Bob Iger marad a Disney élén koronavírus-járvány alatt

Elhalasztotta részleges nyugdíjba vonulását Bob Iger, a Disney nemrég lemondott vezérigazgatója, hogy stabilizálja a koronavírus okozta változásokat a vállalatnál, írja a Guardian. A Disney vezérigazgatói posztját 2005 óta betöltő Iger február végén, azonnali hatállyal mondott le. Akkor mi is megírtuk, hogy helyét az eddig a Disney szórakoztatóparkjait összefogó részlegét vezető Bob Chapek veszi át, aki eddig a Disney szórakoztatóparkjait összefogó részlegét vezette.

Iger, aki korábban azt nyilatkozta, hogy lemond három millió dolláros (966 millió forint), teljes fizetéséről a járvány ideje alatt, úgy döntött, továbbra is marad a vállalat élén, hogy segítse a Disney vezetését a „példátlan zűrzavar” ideja alatt, amely állítólag 30 millió dollárt fizet a társaságnak, amely állítólag a vállalat 30 millió dolláros (közel 10 milliárd forint) költségébe kerül naponta.

Egy ilyen mértékű válság és annak a Disneyre gyakorolt ​​hatása szükségszerűen azt eredményezné, hogy aktívan segítek Bobnak és a társaságnak harcolni vele

– mondta Iger a New York Times-nak.

Ahogy azt már korábban is tudni lehetett, a Walt Disney vidámparkok április 19-től szabadságra küldik dogozóik egy részét a koronavírus miatt. Azt a vállalat sem tudja egyelőre, mikor nyithatják meg újra parkokat, de ebben az időszakban is megkapják juttatásaikat és egészségügyi ellátásukat a kényszerszabadságra küldött dolgozók.

Az elemzők becslései szerint a cég 11 millió látógatószám csökkenéssel nézhet szembe vidámarkjaiban, ami körülbelül 500 millió dolláros (161 milliárd forint) pénzkiesést jelent. Iger azt javasolta, hogy a vidámparkok újbóli megnyitásakor az összes látogató hőmérsékletét ellenőrizzék.

Kiemelt kép: IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik