Kultúra koronavírus

Szabadságra küldik dolgozóikat a Disney vidámparkok a koronavírus miatt

A Walt Disney vidámparkok április 19-től szabadságra küldik dogozóik egy részét a koronavírus miatt, írja a Variety. Azt a vállalat sem tudja egyelőre, mikor nyithatják meg újra parkokat, de ebben az időszakban is megkapják juttatásaikat és egészségügyi ellátásukat a kényszerszabadságra küldött dolgozók. A Disney nem határozta meg, hány alkalmazottjukat érinti a változás, de várhatóan a Disneyland és a Walt Disney World munkavállalóinak többségét.

A cég március közepén jelentette be, hogy bezárnak a Disneylandek Amerikában, amire eddig mindössze a Kennedy-gyilkosság és a 2001. szeptember 11-i terrormerényleteket követően volt példa a vidámparkok történetében. A Disney emellett közölte, hogy leállítja élőszereplős filmjei nagy részének forgatását is.

A cég emellett a hét elején bejelentette, hogy az összes alelnök és annál magasabb szintű vezető bére 20–30 százalékkal fog csökkenni. Bob Iger, a Disney ügyvezető elnöke lemond lemond a teljes fizetéséről, míg Bob Chapek, a múlt hónapban kinevezett új igazgató a 2,5 millió dolláros (több mint 800 millió forint) fizetése felét veszíti el.

A Disney leáll egy rakás film forgatásával a koronavírus miatt
Köztük van a Reszkessetek betörők remake-je is. És persze a Disneylandek is bezártak.

Kiemelt kép: DAVID MCNEW / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik