Kultúra

Filléres ufóészlelő géppel szédítették az amerikaiakat

A haszontalan kütyük tömegét az emberekre tukmáló hirdetések nem csak ma, de a hatvanas években is hódítottak.

A XX. század különböző lapjaiban szép számmal találtunk meg mindent gyógyító csodaszerek hirdetését, az ezredfordulón pedig egymást érték a különböző csengőhangokat és mobillogókat emelt díjas üzenetért árusító cégek.

Elektromágneses medállal verték át a századforduló gyógyulást kereső magyarjait
Köszvény, ideggyengeség, asztma, bőrbetegségek, álmatlanság, étvágytalanság, siketség, fej-, fog-, vagy fülfájás – a Volta-kereszt mindent megoldott.

Kevés adott azonban olyan haszontalan termékeket, mint az Amerikát a hatvanas és hetvenes években letaroló, az épp aktuális trendeket meglovagló kis gyártók, akik sokszor egyáltalán nem tudták, hol a határ.

Így volt ez a pennsylvaniai Shields Enterprises esetében is, akik a hatvanas évek derekán

ufódetektort dobtak a piacra, ami a leírás szerint egyetlen ceruzaelemmel működött, és a mágneses mező változását mérte.

A hasonló anomáliákat a modernkori ufólázat elindító roswelli eset utáni években az idegenek űrhajóinak érkezéséhez, illetve a szellemtévekenységekhez kötötték, így nem csak a kis szürke emberek, de a különböző paranormális jelenségek iránt érdeklődők számára is jó ötletnek tűnt a beszerzése – főleg, hogy az apró alumínum és acél dobozért mindössze 17,95 dollárt kértek.

Fotó: Vintage Everyday

Az apró gép által mérhető folyamatok egyébként az elmúlt években gyorsultak, így a gép ma nyilvánvalóan jóval többször jelezne, mint ötven évvel ezelőtt.

Drasztikusan csökkenhet a Földet védő pajzs ereje
Bolygónk mágneses pólusai a fortyogó mélység áramlásainak engedve kaotikus módon vándorolnak, önmagában ezzel nincs semmi baj. Akkor kell majd figyelni, ha 180 fokos fordulatot vesznek, ahogyan a geológiai múltban már sokszor megtörtént.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik