Kultúra koronavírus

Bear Grylls a koronavírus miatt a négy fal között folytatja életveszélyes kalandjait

Sokunk számára nagy kihívást jelent a koronavírus okozta otthoni karantén. Sokszor írtunk már arról, hogy a háziorvosok és az állam is azt tanácsolják, aki teheti, maradjon otthon, onnan dolgozzon és ne találkozzon senkivel. Ez nem könnyű dolog, sem a nagy családosok, sem az egyedül élők számára. De hogyan bírja ki az otthon maradást az, akinek az adrenalin szintje mindig a maxon pörög?

Bear Grylls, A túlélő számára valószínűleg sokkal nagyobb próbatételt jelent a fenekén maradni, és nem a vadonban mászkálni vagy megmászni a Mount Everestet, mindezt nem sokkal ejtőernyős balesete után. Az exkatona, akinek kalandjaiba tavaly mi is beleszólhattunk a Netflixen, egy interaktív reality műsorban, megpróbál alkalmazkodni a kornavírus következményeihez. A Brit Cserkészszövetség főcserkészeként Grylls úgy döntött, egy száz beltéri tevékenységet kínáló listát állít össze annak érdekében, hogy a családok elfoglaltak, koncentráltak vidámak maradjanak és kivédjék a bezártság okozta depressziót.

Bárhogy próbálkozunk, nem tudjuk megölni Bear Gryllst
Bear Grylls egy állat, ezt eddig is tudtuk, és a Netflix csak ráerősített az új sorozatában. Valaki csináljon már neki egy önálló játékot, Lara Croft úgyis unalmas.

Grylls arra figyelmeztet mindenkit, hogy tervek nélkül egy család számára egy hétig otthon lenni bezárva pont olyan kemény tud lenni, mint ugyanennyi idő a hegyekben. A műsorvezető éppen ezért úgy döntött, élő videóban jelentkezik be hei rendszerességge a Facebookon, ahol különböző tevékenységeket és feladatsorokat ismertet a cserkészekkel.

A fiataloknak hatalmas  az energiájuk, és ehhez pozitív irányításra van szükség. Akár a Mount Everestet mászod meg, akár a lefekvésig próbálod meg túlélni a napot, egy kis tervezés és pozitív szellem sokat változtathat. Nem gyakran lehet látni engem otthoni tevékenységekről beszélni, de ez most kivételes. Próbáljátok ki őket, vigyázzatok egymásra, és mindenekelőtt használjátok ki ezt a kihívást jelentő időt biztonságosan és pozitívan

– mondta.

(Guardian)

Kiemelt kép: MICHAEL LOCCISANO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik