Kultúra koronavírus

„Etesd a dokit!” – így segíthet az egészségügyi dolgozóknak

A napokban indult egy kezdeményezés a Facebookon, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában lévő egészségügyi dolgozóknak, akik most fokozott veszélynek és terhelésnek vannak kitéve.

Pár hét múlva több ezer beteget ápolni megterhelő lesz, az EÜ-ben dolgozóknak vitaminokban gazdag étrendre lesz szükségük.

– írják a jótékonysági csoportban, ahol írják, ezekre lenne a leginkább szükség: szakácsok, éttermek, konyhák, beszállítók, hűtők-hűtőkocsik, marketinges, logisztika, csomagolóanyagok… és főleg kapcsolatok, hogy hogyan is lehet összeszervezni és eljuttatni az ételt. „Abszolút elsődleges szempont a biztonság, az éttermeknek a HACCP kívánalmaknak meg kell felelnie, a szakácsok védőfelszerelésben (szájmaszk+kesztyűben) főznének.”

Az ötlet kezdeményezői Keve Márton chef, aki az elmúlt 15 évben a világ legjobb éttermeiben dolgozott, és nemrég tért haza, illetve Jókuti András, a Világevő gasztrobloggere. A felajánlásokat az etesdadokit@gmail.com e-mail címre várják, a részletekről pedig a Facebook-csoportban lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik