Kultúra koronavírus

A Glastonbury fesztivál egyelőre dacol a koronavírussal

A legnagyobb brit fesztivál idén ünnepli az ötvenedik születésnapját, és a szervezők emlékezetes programot terveznek. Kilencven fellépőt jelentettek be csütörtök este, reménykedve abban, hogy a fesztivál idejére elmúlik a járványveszély. A fesztivált ugyanis június 24-28. között rendezik a tervek szerint, tizenöt hét múlva, miközben a brit kormány főtanácsadója tíz-tizennégy hétig tartó járvánnyal számol, írja a Guardian.

Nincs kristálygömbünk, hogy megmondjuk, hogy mi lesz a helyzet tizenöt hét múlva, de imádkozunk azért, hogy meg tudjuk rendezni a Worthy Farmon a földkerekség legnagyobb buliját!

– mondta Emily Eavis, a főszervező Michael Eavis lánya, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelik a járványügyi helyzetet.

Ha pedig megrendezik a fesztivált, akkor a péntek esti fő fellépő Kendrick Lamar (képünkön) lesz, továbbá olyan nagy neveket is láthat majd a közönség, mint Noel Gallagher, a Pet Shop Boys, Dua Lipa, Robyn, Fatboy Slim, az Isley Brothers, a Manic Street Preachers, a Primal Scream és Gilberto Gil, sok más mai vagy évtizedek óta zenélő sztárral együtt.

Korábban már bejelentették, hogy a szombat esti fő fellépő Paul McCartney lesz, a vasárnapi pedig Taylor Swift, továbbá Lana del Rey és Diana Ross is fellép majd a fesztiválon, amennyiben megrendezik.

Borítófotó: Ser Baffo/Getty Images for BET/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik