Kultúra koronavírus

Az Állatkert továbbra is nyitva tart, de a beltéri bemutatóhelyeket bezárták

Szombattól a Budapesti Állatkert is rendkívüli megelőző intézkedéseket léptet életbe a koronavírus-járvány miatt:

A Budapesti Állatkert továbbra is nyitva áll a látogatók előtt, azonban a koronavírussal kapcsolatos hatósági rendelkezések miatt szombattól a beltéri bemutatóhelyeket már nem látogathatja a nagyközönség. Az egy időben nagyszámú látogatót egy helyre koncentráló látványetetések, állatbemutatók és egyéb programok elmaradnak

– írta közleményében az intézmény, amelyben szombattól rendkívüli megelőző intézkedések lépnek életbe. A kültéri, szabadtéri bemutatóhelyek, az ott lakó állatok, illetve a kert parkja zavartalanul megtekinthető az ünnepi hétvégén, ám a nagyszámú látogatót egy időben egy helyre koncentráló programok, így a különféle látványetetések, állatbemutatók, tréningek nem lesznek megtartva. Az Állatkert egyúttal azt javasolja, hogy mindazok, akik nem érzik magukat teljesen egészségesnek, látogatásukat mindenképpen halasszák egy későbbi időpontra.

A Fővárosi Állat- és Növénykert már március 12-én átmenetileg bezárta a Varázshegy nevű komplex beltéri bemutatóhelyet, illetve a Hetedhét Palota interaktív mese-játszóházat is. Emellett a meghatározott időpontra meghirdetett, egy időben egy helyen sok látogatót vonzó egyedi közönségprogramok, látványetetések, állattréningek és más hasonló bemutatók megtartását is felfüggesztették. Gyakrabban takarítják a kert területén működő nyilvános illemhelyeket, és fokozottan ellenőrzik a kézmosókhoz kihelyezett, folyékony fertőtlenítőszer adagolók feltöltöttségét is. Emellett gondoskodtak arról is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai szerint megterveztetett tájékoztató plakátok kikerüljenek a kézmosókhoz.

Az Állatkert azon munkatársai, akiknél ez lehetséges, átmenetileg otthonról, ún. home office munkavégzés keretében teljesítenek szolgálatot. Ahol erre nincs lehetőség, a dolgozók elkülönített csoportokban, a szokásosnál kisebb létszámban fognak dolgozni, ez által biztosítva, hogy a dolgozók körében csökkenjen a fertőzés átadásának lehetősége, írja az Állatkert közleménye.

Kiemelt kép: Faludi Imre/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik