Kultúra koronavírus

Így segíthet a koronavírus miatt bajba került kulturális intézményeken

A kormány szerda délután jelentette be, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése miatt a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket le kell mondani, ami azt jelenti, hogy csütörtöktől a legtöbb színház, koncerttér és egyéb kulturális intézmény előadásai határozatlan időre szünetelnek. Hogy ez pontosan mi mindent érint, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Koronavírus: a színházak, mozik többsége bezár, elmarad a könyvfesztivál
A kulturális élet is visszahúzódik a csigaházba a vírus miatt.

Az intézkedés bejelentése után Szántai Péter kezdeményezésére mozgalom indult a Facebookon, azt szorgalmazva, hogy aki csak teheti, ne váltsa vissza már kifizetett jegyeit a lemondott előadások miatt, így támogatva a nehéz helyzetbe került intézményeket és dolgozóikat.

A következő pár hétre szóló 6 színház-, és 4 koncertjegy tulajdonosaként: mivel a jegybevétel egy elég fontos lába az…

Közzétette: Péter Szántai – 2020. március 11., szerda

A #neváltsvisszajegyet hashtag gyorsan terjed a közösségi médiában, többek között megosztotta Instagramján Ábel Anita is, a következő érvekkel megtámogatva:

Ha megtartjuk a jegyárát, és talán nem a szánktól vesszük el a falatot, akkor már segítünk! A színházaknak a jegyárbevétel működésük egyik alappillére. A színészek meghatározott előadásszám után kapnak fizetést, és ha nincsenek nyitva, nincs előadás, nincs fizetés. És nekem elhihetitek, a showbusinessnek ez nem épp a jól fizetett része, nagyon sok kollégámnak nincs tartaléka! A helyzet a fellépő zenészeknél, az előadóművészeknél is ugyanez!

Kiemelt képünk: A Pécsi Nemzeti Színház üres nagyterme 2020. március 11-én. Ezen a napon az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányhatározat alapján két előadás marad el. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Megtiltották a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvények megtartását.
MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik