Kultúra

A Sláger FM szerint többször figyelmeztették már Abaházi Csabát

A Sláger FM reagált a mai, általunk is megírt hírre, miszerint azonnali hatállyal kirúgták Abaházi Csabát. A Sláger FM műsorvezetője egy műsor reklámideje alatt pénteken azt mondta, „kurva anyádat”, mikrofonja azonban éles maradt ezen idő alatt is, Abaházi nem tudta, hogy hallható.

A műsorvezető egyik unokatestvére szerint a dolog hátterében az állhatott, hogy amikor tavaly felmondták Abaházi munkaviszonyát, majd vállalkozóként alkalmazták ugyanarra a munkára, szerződésében nem kötöttek ki kizárólagosságot, tehát a konkurenciához is elmehetett volna rádiózni. Bár Abaházi nem ment, de más rádiókkal is tárgyalt, valószínűleg ez zavarhatta a vezetőséget, a káromkodós incidens pedig jó ürügy volt arra, hogy kitegyék.

Káromkodás miatt rúgták ki a Sláger FM műsorvezetőjét
A reklám közben maradt éles Abaházi Csaba mikrofonja.

Radu Morar, a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa a Media1-nek hétfő este azt mondta, azért bocsátották el Abaházit, mert a rádiós nem először vétett az ellen az alapvető szabály ellen, hogy rádióstúdióban nem szabad káromkodni. A Médiatanács egy-egy adásba kerülő káromkodást pénzbírsággal szankcionálhat, és ami ennél is súlyosabb következmény, hogy a médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerülhet, ha a rádió frekvenciáján ilyesmit akár csak két alkalommal is „fülön csípett” a hatóság, közölte.

Többször figyelmeztettem már Abaházi Csabát trágár szavakért, mert többször is előfordult már ilyesmi. Mintha csak szabotálná a rádió működését

– fogalmazott az igazgató.

Kiemelt kép: Youtube / TV2 Magyarország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik