Kultúra

Egész jól nyitott Szabó István új filmje

A Zárójelentést több mint 13 ezren látták.

Szabó István új filmjét, a Zárójelentést az első hétvégén több mint 13 ezren nézték meg. A február 27-én bemutatott filmben az Oscar-díjas Szabó ismét régi kollégájával, Koltai Lajos operatőrrel és Mephisto-beli főhősével, a Golden Globe-díjas Klaus Maria Brandauerrel dolgozott, de Udvaros Dorottya, Eperjes Károly, Szirtes Ági, Kerekes Éva, Csomós Mari, Csákányi Eszter, Stohl András, Virga Tímea, Orosz Ákos, Elek Ferenc és Börcsök Enikő is feltűnik a filmben.

Koltai Lajos: Minden emberi arcban van valami szép
Hatalmas ajándéknak tartja, hogy újra együtt dolgozhatott Szabó Istvánnal és Klaus Maria Brandauerrel. A Zárójelentés szerinte megmutatja, milyen könnyen megszokjuk a rosszat is, de a lényeg a színészek arcán történik. Interjú.

A Zárójelentés főhőse egy kardiológus, Stephanus professzor, aki váratlan nyugdíjazása után költözik vissza szülőfalujába, és kezd háziorvosi praxist. Azonban politikai csatározásokba keveredik, és kénytelen szembenézni múltjával is. A rendező a saját ügynökmúltjával kapcsolatos vívódásait is minden eddiginél nyíltabban beleírta a meghurcolt orvos történetébe. Mi is írtunk a filmről, sőt, az operatőrrel és a főszereplővel interjúztunk is.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik