Kultúra

Plácido Domingo szerint félreértették a bocsánatkérését

Plácido Domingo visszvonta két nappal ezelőtti közleményét, melyben bocsánatot kért az őt szexuális zaklatással vádoló nőktől. Az operaénekes szerint, aki nyilatkozatában teljes felelősséget vállalt tetteiért, félreértették mondanivalóját.

Úgy érzem, hogy még egy nyilatkozatot kell kiadnom a bocsánatkérésből származó téves benyomás kijavítása érdekében. A bocsánatkérésem őszinte volt minden olyan kollégámmal szemben, akit bármilyen módon megbánthattam szavaimmal vagy tettemimmel. Mint már számos alkalommal bebizonyítottam, soha nem volt szándékom senkit bántani vagy megsérteni.

– mondta a spanyol tenor.

Lefújták Plácido Domingo spanyolországi koncertjét
Így akarják együttérzésüket kifejezni a spanyol tenort szexuális zaklatással vádoló nőkkel.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán lefújták Domingo madridi koncertjét beismerő szavait követően. Ez egy nappal azután történt, hogy a fő operaszövetséget képviselő amerikai szakszervezet közölte, a nyomozók úgy találták, hogy az operasztár nem megfelelő módon viselkedett az elmúlt két évtized során, amikor a Washington Nemzeti Opera és a Los Angeles Opera felsővezetői posztját töltötte be.

Attól a pillanattól kezdve, mikor beismerte, hogy mindez valóban megtörtént, és mivel ez a helyzet súlyos, sok nőt érintő következményekkel jár, úgy döntöttünk, hogy nem helyénvaló megtartani az eseményt

– fogalmazott akkor José Manuel Rodríguez Uribes spanyol kulturális miniszter.

(Guardian)

Kiemelt kép: Christophe SIMON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik