Kultúra

Lefújták Plácido Domingo spanyolországi koncertjét

Lefújták szerdán Plácido Domingo madridi koncertjét, írja az Usa Today. A spanyol tenor náhány nappal ezelőtt közleményben kért bocsánatot az őt szexuális zaklatással megvádoló nőktől. Ebben azt írta, az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengett a vádakon és tiszteletben tartja, hogy ezek a nők végül elég biztonságban érezték magukat ahhoz, hogy megszólaljanak.

Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért

– olvasható a közleményben.

Beismerő szavait követően törölték Plácido Domingo május 14-re és 15-re tervezett fellépéseit a madridi Zarzuela Színházban, az érintett nőkkel való együttérzés kifejezéseképpen. Ez egy nappal azután történt, hogy a fő operaszövetséget képviselő amerikai szakszervezet közölte, a nyomozók úgy találták, hogy az operasztár nem megfelelő módon viselkedett az elmúlt két évtized során, amikor a Washington Nemzeti Opera és a Los Angeles Opera felsővezetői posztját töltötte be.

Tekintettel arra, hogy felelősséget akart vállalni, a mi feladatunk az erre való reagálás volt. Ezért nem most vab itt az ideje, hogy részt vegyen a programban, így döntöttük az általa elismert tényekkel összhangban. Mindeddig a helyzet más volt az ártatlanság vélelme miatt. De attól a pillanattól kezdve, mikor beismerte, hogy mindez valóban megtörtént, és mivel ez a helyzet súlyos, sok nőt érintő következményekkel jár, úgy döntöttünk, hogy nem helyénvaló megtartani az eseményt

– mondta el José Manuel Rodríguez Uribes spanyol kulturális miniszter.

Végleg befellegzett Plácido Domingo amerikai karrierjének
Távozik a Los Angeles-i Operaház főigazgatói posztjáról, egyúttal az összes fellépését lemondta.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik