Kultúra

Schilling Árpád szerint Demeter Szilárd náci nyelven beszél

Úgy látja, ma Magyarországon jó befektetés nácinak lenni.

Több interjú is megjelent az elmúlt napokban Demeter Szilárddal. A Pesti Hírlapban arról elmélkedett, hogy a magyarul író, de szerinte exportban gondolkodó írókra nem érdemes közpénzt szánni, a Demokratában pedig arról, hogy az LMBTQ-ideológiát hirdető írók a nemzeti kultúra létére törnek, így őket jogosan tolja ki mindenféle párbeszédből.

A külföldön élő, de hazai közéleti ügyekben gyakran felszólaló Schilling Árpád a Facebookon reagált a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szavaira.

Szerinte az a magyar író, aki magyaroknak ír és nem külföldieknek. Aki viszont nem kizárólag magyaroknak ír, az nem érdemel közpénzt. Aki pedig olyan témáról ír, amelyben homoszexualitásról van szó, azt egyszerűen ki kell rekeszteni.

Demeter Szilárd lehet, hogy nem tud róla, de nácibeszél. Ezzel nem volna nagy gond, hiszen ma sokan beszélnek újra(!) náci nyelven, legfőképpen a miniszterelnök. Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz! Demeter Szilárd tehát kedvére büntethet és jutalmazhat

– írja, majd a Térey-ösztöndíjat elfogadóknak szegezi a kérdést, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait, és hogy egyetértenek-e azzal, hogy kifelé a „buzikkal”, ahogy azt szerinte Demeter sugallja. A teljes poszt itt olvasható:

Demeter Szilárd nyilatkozott a Demokratának. Szerinte az a magyar író, aki magyaroknak ír és nem külföldieknek. Aki…

Közzétette: Árpád Schilling – 2020. február 20., csütörtök

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik