Kultúra

Rose McGowan szerint óriási képmutatás volt Natalie Portman oscaros ruhája

Natalie Portman az Oscaron egy olyan ruhában jelent meg, amire azoknak a rendezőnőknek a neveit hímezték, akik kimaradtak a díjátadóról. Így hívta fel a figyelmet, hogy az Oscar teljesen figyelmen kívül hagyta a női filmesek munkáját a legjobb rendező kategóriájában. A #MeToo-botrány kirobbantója, Rose McGowan azonban egyáltalán nem értékelte a húzást, és egy hosszú posztban szedte szét Portmant.

Mélységesen felháborítónak tartom Portman akcióját, főleg azok nevében, akik igazából elvégzik a munkát. Nem keserűségből írok, hanem undort érzek. Csak azt szeretném, hogy ő és a hozzá hasonló színésznők ne csak beszéljenek, hanem úgy is tegyenek.

Natalie, a hosszú karriered során két női rendezővel dolgoztál, és az egyikük te voltál. Van egy produkciós céged, ami egyetlen egy női rendezőt foglalkoztatott. Téged.

Mi van a magadfajta színésznőkkel? Ti, az „A-listások” tudnátok változtatni a világon, ahelyett, hogy ti lennétek maga a probléma. Igen, te, Natalie. Csak a szád jár, az a probléma. A kamu támogatás a probléma

– áll a Facebook-bejegyzésben.

Az Entertainment Weekly Portman most érkezett válaszát is közölte, hogy ő csak fejet hajtott a nagyszerű rendezőnők munkája előtt.

Egyetértek Ms. McGowannal, nem helyes engem bátornak hívni, amiért a nők neveivel teleírott ruhát viselek. Bátor dolog az, ha egy nő Harvey Weinstein ellen mer tanúskodni ilyen hihetetlen nyomás alatt. Az elmúlt években sok lehetőség nyílt a nők számára, amit a rendszert kritizáló összefogás segített. Az elkészült filmek ennek az ajándékai. Remélem, hogy ez az egyszerű főhajtás nem vonta el a figyelmet a nagyszerű teljesítményükről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik