Kultúra

Egykori pincérnő részletezte a bíróságon, hogy erőszakolta meg Harvey Weinstein

Tarale Wulff azt állítja, a producer maszturbált is előtte.

Múlt héten kezdődött meg Harvey Weinstein tárgyalása, akit még 2018 őszén sodortak el szexuális zaklatási botrányai, kirobbantva az egész metoo-mozgalmat. A ma modellként, akkor még pincérnőként dolgozó Tarale Wulff a tanúvallomásában azt mondta, hogy 2005-ben találkozott a producerrel, amikor egy meghallgatásra ment, legalábbis ő ezt gondolta. Ám amikor odaért Weinstein irodájához, beültették egy autóba, és elszállították a producer lakásához. Ott Weinstein egyedül várta, behívta a hálószobába, majd megragadta a karjait és letolta az ágyra.

Mondtam neki, hogy nem tehetem, mire ő azt felelte, hogy ne aggódjak, mert már elköttette az ondóvezetékét.

– állította a bíróság előtt Wulff, aki azt mondja, sokkos állapotba került, míg Weinstein lefogva tartotta.

Egyszerűen kikapcsoltam… ő pedig belém hatolt és megerőszakolt.

A meghallgatásból nem lett semmi, Wulff pedig az esetről senkinek nem beszélt azóta, egészen mostanáig.  „Csak azt akartam, hogy túlléphessek ezen. Sokkal egyszerűbb lenne úgy tennem, mintha mi sem történt volna, és visszamenni dolgozni” – mondta sírva a tárgyalóteremben Wulff, aki arról is beszámolt, hogy Weinstein egyszer félrevonta egy szobába a munkahelyén és maszturbálni kezdett előtte. Az ügyvéd arról is kérdezte, hogy az ügyészeknek miért nem beszélt korábban nemi erőszakról, mire Wulff azt felelte, hogy azóta találkozott terapeutával, ami segített neki szembenézni a történtekkel.

Wulff a negyedik beidézett tanú a perben, korábban Dawn Dunning színésznő például azt vallotta, hogy Weinstein tapogatta, és szerepet ajánlott neki, ha elvállal egy édeshármast vele és asszisztensével. A producer jogi csapatának stratégiája arra épül, hogy meggyőzzék az esküdtszéket, a most vádaskodó nők minden esetben beleegyeztek a szexbe. Ha ez nem sikerül, Weinstein súlyos börtönbüntetés elé nézhet, erről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Harvey Weinstein súlyos büntetésre számíthat
Már több mint két éve, hogy a #MeToo megsemmisítette hollywoodi filmmogul karrierjét. A tárgyalása most indul, de hogyan is indult a botrány, ki és mivel vádolja? És megúszhatja egyáltalán?

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik