Kultúra

A Justin Bieber-dokun máris zokognak a rajongók

Sokan vannak, akik rég várták már, és végre elindult a Justin Bieber: Seasons című dokumentumfilm-sorozat. A Bieber-doku hivatalos YouTube-sorozat, egyelőre négy résszel, és ennek megfelelően nincs is túlhúzva, epizódonként alig több, mint tíz perc a műsoridő, de ez is több mint elég, hogy Bieber megríkassa a rajongókat azzal, ahogy bepillantást enged a reflektorfénytől űzött lelkébe – legalábbis erre utalnak a meghatott kommentek. Az első rész mindjárt arról is szól, hogy Bieber miként vonult ki ebből a bizonyos reflektorfényből 2017-ben, amikor úgy döntött, félbehagyja turnéját. No meg még valamiről: az első epizód elhinti azt is, hogy elvileg még ebben a hónapban megérkezhet egy új Justin Bieber-album.

Segítünk eligazodni a jó és kevésbé jó celebzenész dokufilmek között
Ha már Taylor Swift és Billie Eilish is filmet forgat arról, mit csinál, amikor nem koncertezik, megnéztük az elmúlt tíz év dokumentumfilmjeit, és elmondjuk, melyik őszinte és melyik paródiája önmagának.

A sorozatból – ami az utóbbi időben jócskán megszaporodott popsztár-dokuk sorába illeszkedik – kiderül ezen kívül, hogy Bieber sokáig szégyellte a lakást, ahol felnőtt, és sosem gondolta volna, hogy valaha olyan menő autóval hajt majd a ház elé, amivel most érkezett. Megtudjuk azt is, hogy a színpadból, a hírnévből, de még a zenélésből is csaknem kiábrándult zenésznek az hozta el a fordulópontot, amikor tavaly rövid időre feltűnt Ariana Grande coachellás fellépésén – bár nagyon nem akarta eredetileg a bulit, amint lejött a színpadról, szinte azonnal munkára fogta asszisztenseit, hogy kezdjék el megszervezni a következő stúdiózást. Egyébként a sorozat egésze nagyjából erről az oda-vissza táncról szól, melyben Bieber először visszavonul a karrierjétől, majd visszatalál ahhoz azáltal, hogy rájön, a zenélés nem csak róla szól.

Ahogy idősebb lettem, kezdtem rájönni, hogy nem úgy használom a képességeimet, ahogy az helyes lenne. Ez nem rólam szól, hanem arról, hogy segítsek másokat abban, hogy beszélni tudjanak arról, amin keresztül mennek

– mondta el Bieber a sorozatban, melynek első részét bárki megnézheti, pl. itt a cikkben is, a következőkhöz azonban már YouTube Premium előfizetés kell.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik