Kultúra

Bambi is az Oroszlánkirály sorsára juthat, a Disney nem ismer kegyelmet

A Disney-nél már évek óta tombol a remake-láz, és ez a futószalag a kritikusok állandó fanyalgása ellenére sem fog leállni addig, amíg milliók ülnek be a moziba ezekre az újramelegített klasszikusokra. Merthogy a stúdiót természetesen nem a gyerekkorunk romba döntése motiválja, hanem a rekordbevétel, amit sokkal nagyobb eséllyel biztosíthat egy ismert brand kiegészítésével, mint az új, eredeti ötletekkel. A trend okairól itt írtunk bővebben:

A Disney tényleg romba akarja dönteni a gyerekkorunkat?
Futószalagon jönnek a klasszikus rajzfilmek élőszereplős feldolgozásai. És addig ez egész biztosan így is marad, amíg ennyire megéri stúdiónak.

Most nagyon úgy fest, hogy a nosztalgia-vonaton nincsen fék, így Aladdin, Maugliék, Mulan és Simba után Bambit is utoléri a sorsa, ugyanis az 1942-es klasszikus rajzfilm is „élőszereplős” verziót kap.  Az idézőjelre azért van szükség, mert az élőszereplős ez esetben annyit tesz, hogy fotorealisztikus CGI-jal fogják megeleveníteni az elárvult őzike történetét. A Bambi kapott 2006-ban kapott már egy folytatást, de az még hagyományos technikával készült.

A forgatókönyvön közösen dolgozik Lindsey Beer, valamint Geneva Robertson-Dworet, a Marvel kapitány írója. Legalább ez majd hozhat egy kis változatosságot  annak a szarvasokat gyilkolászó amerikai orvvadásznak az életébe, akit több száz szarvas illegális leölése miatt ítélt arra a bíróság, hogy havi egyszer meg kell néznie a Bambit.

Rendszeresen meg kell néznie a Bambit a börtönben a több száz szarvast lefejező orvvadásznak
A Disney klasszikus rajzfilmjét minden hónapban egyszer végig kell néznie az amerikai férfinak.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik