Kultúra

A Vaják sem tudta betömni a Trónok harca utáni űrt? Nyugalom, már mindjárt jön a Targaryen-sorozat

Bár eléggé tele van a naptár az HBO-nál mind üzleti, mind gyártási fronton, azért valahogy csak szorítottak helyet a várva várt Trónok harca spinoffnak, amely a lobbanékony Targaryen család történetéről mesél majd kétségkívül sárkányokkal alaposan megtűzdelt történetet. A háromszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó sorozat a tervek szerint már 2022-ben megérkezik – mondta el az HBO programming vezetője, Casey Bloys a Varietynek, hozzátéve, hogy ez azért még inkább csak tipp, mint hivatalos info.

A sorozat forgatókönyvén George R. R. Martin és Ryan Condal dolgozik, alapja pedig Martin Tűz és vér című kötete, melyben a Targaryen-ház történetét írta meg. Ők ketten Bloys szerint már bevonultak az írószobába, és elkezdték kibontani a történetet. Azt is elmondta, nincs különösebb oka annak, hogy a tervezett, Naomi Watts szereplésével készült Trónok harca-előzménysorozat pilotját végül dobta az HBO.

A pilotok néha összejönnek, néha nem. Itt is ez volt a helyzet. Nem tudnék egy konkrét okot megnevezni, hogy na, ez volt a gond.

– mondta el Bloys, kiemelve, hogy a forgatókönyvön dolgozó Jane Goldman gyönyörű világot épített fel. Az a sorozat jóval messzebbre nyúlt volna vissza Westeros történetébe, úgy nyolcezer évvel a Trónok harca eseményei elé, és ezért egy sor új ötletet igényelt, miközben nem volt ott az a fajta segítség, amit a Trónok harca esetében A tűz és jég dala-könyvek jelentettek.

A Variety arról is kérdezte Bloyst, hogy mire számíthatunk a Watchmennel kapcsolatban, várható-e Damon Lindelof visszatérése egy második évadra, ám ezzel kapcsolatban Bloys azt modnta: minden azon múlik, Lindelof mit tervez, ha egy második Watchmen-évadot, akkor azt, ha mást, akkor viszont azt, mivel mindenképpen vele akar dolgozni.

Kiemelt képünkön A Fire & Blood című kötet borítója. Forrás: Amazon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik