Kultúra

Késmárky Marika visszavonul és hazaköltözik Magyarországra

Az ötven évvel ezelőtti Táncdalfesztivál győzteseként feltűnt Késmárky Marika a Blikknek nyilatkozta, hogy nincs tovább, a múlt heti 50+ éves táncdalfesztiválos arénabeli koncert volt az utolsó fellépése:

Most már kiszállok, valamikor abba kell hagyni. Két csodálatos fellépésen vagyok túl a Dschinghis Khannal: decemberben voltunk Moszkvában és Szentpéterváron, most pedig dupla koncertet adtunk az 50+ éves Táncdalfesztiválon. Nem kell megvárni, amíg az ember négykézláb jön le a színpadról

– mondta a 78 éves énekesnő, aki 1969-ben A fiú a házból című dallal nyerte meg a fesztivált, de még abban az évben az NSZK-ba költözött, ahol összeházasodott Günter Stoll színésszel. Férje korai halála után aztán Edina Pop művésznéven a nagy nemzetközi sikereket arató Dschingis Khan együttes tagja lett, akárcsak Mándoki László.

Késmárky azóta is Németországban él, de sokszor hazalátogat, most azonban azt tervezi, végleg hazaköltözik:

Mindkét helyen otthon érzem magam, de vissza fogok költözni. Már egy ideje ott motoszkál a fejemben a ‘hogy lesz ezután’, ezért is mondok le a színpadról. Amíg az anyukám és az apukám élt, többször jöttem, többet láttuk egymást

– mondta a Blikknek, hozzátéve: „Idén szeretnék hazaköltözni, már selejtezem, amit nem akarok magammal hozni negyven év után. Hamarosan elkezdek lakást keresgélni Magyarországon.”

Kiemelt kép: Késmárky Marika 1975-ben – Fortepan/Szalay Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik