Kultúra

Gigi Hadid esküdt lehet Harvey Weinstein tárgyalásán

A modell azt állítja, elfogulatlanul tud ítélkezni a zaklatással vádolt producer ügyében.

Múlt hétfőn kezdődött Harvey Weinstein tárgyalása New Yorkban, amiben akár már pár hónap múlva ítélet születhet. Hogy pontosan mivel is vádolják és milyen ítéletre számíthat, ebben a cikkünkben olvashatja el:

Harvey Weinstein súlyos büntetésre számíthat
Már több mint két éve, hogy a #MeToo megsemmisítette hollywoodi filmmogul karrierjét. A tárgyalása most indul, de hogyan is indult a botrány, ki és mivel vádolja? És megúszhatja egyáltalán?

Persze a dolgok nem haladnak olyan gyorsan, hiszen egyelőre még csak az esküdtek válogatása tart. Ez rögtön komoly kihívásnak bizonyult, mivel sok esküdtjelöltet kellett amiatt hazaküldeni, miután kiderült, hogy nem tudnának előítéletektől mentesen viszonyulni a zaklatással és nemi erőszakkal vádolt filmmogulhoz. Érdekes fejlemény, hogy Gigi Hadidot is behívták esküdtnek, a bíróság épületében többen is látták, ahogy besétált a tárgyalóterembe. Hadidtól a megkérdezte, hogy tudna-e pártatlan maradni Weinsteinnel kapcsolatban, mire a modell igennel válaszolt. Pedig Hadid több érintettel is jóban van, barátja például Cara Delevigne, aki 2017-ben szintén zaklatással vádolta a producert, valamint találkozott Salma Hayekkel, aki szintén az állítólagos áldozatok listáján szerepel, és akár tanúskodhat is majd a tárgyalás során.

Azt hiszem, ennek ellenére is képes vagyok nyitott maradni a tényekre

mondta a bírónak Hadid, aki a teremből kifele nem válaszolt sajtókérdésekre, de csütörtökön feltehetően újra visszatér egy meghallgatásra.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik