Kultúra

Megvan, mikor mutatják be a Westworld harmadik évadát

A Deadline írta meg, hogy március 15-én jön (nálunk március 16-án HBO GO-n és tévén is) a westernes sci-fi (vagy scifis western) nyolcrészes harmadik évada az HBO-n. A szereplők jó része marad: Evan Rachel Wood visszatér Doloresként, Thandie Newton Maeve-ként, Ed Harris a fekete kalapos férfiként, Jeffrey Wright Bernardként, Tessa Thompson pedig Charlotteként. De olyan új arcok is érkeznek a robotos, eddig vadnyugati világba, mint Aaron Paul vagy Vincent Cassel.

A sorozatot Jonathan Nolan és Lisa Joy jegyzi, akik Michael Crichton azonos című filmjét adaptálták tévére. Minden ott kezdődött, hogy egy gazdag felnőtteknek való játszótéren elszabadult a pokol, a robotok fellázadtak, és sokszor az se volt tuti, hogy ki él, és kit alkottak meg a gyártósoron. Érdemes valami összefoglalót is megnézni márciusig, hogy mi történt eddig, vagy átolvasni pár elemzést, hiszen a Westworld nem arról híres, hogy pofonegyszerű szálak szerint haladnának előre az események.

Az előző két évad összesen negyvenkét Emmy-jelölést kapott, amiből húsz járt a másodiknak. A legutóbbi évad végül három Emmyt nyert, többek között Thandie Newtont is díjazták a legjobb mellékszereplő kategóriájában. A folytatás azért különösen érdekes, mert az első előzetesből kiderül, hogy a készítők kimozdultak a vadnyugati környezetből, és az is biztos, hogy valamikor egy negyedik évad is várható.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik