Ilyenkor karácsony tájékán hajlamosak vagyunk kicsit több időt a konyhában tölteni, hogy megmutassuk a családnak, a barátoknak, a szeretteinknek, hogy mit is tudunk a konyhában. Az ünnepek alatt többet is szoktunk költeni alapanyagokra, e kapcsán pedig felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e?
Egy érdekes, hasonló témával foglalkozó videó jelent meg még karácsony előtt az Epicurious nevű gasztro-csatornán, amelyben egy profi séfnek egy 16 dolláros (4700 Ft) keretből kell kihoznia a maximumot, miközben egy amatőr szakács 500 dollárnyi, vagyis majdnem 150 ezer forintnyi alapanyagot kap.
A másik oldalon a séfnek gyakorlatilag azt kell kitalálnia, hogy a semmiből hogyan építsen várat, de már az elején van egy remek ötlete, kólából, gyömbérből és szójaszószból készít füstös mártást a steakhez. Akárhogy is, a végeredmény nem pontosan az lesz, amire számítunk, vagyis az amatőr oldalon nem lesz katasztrófa. Érdemes megnézni a teljes videót: