Kultúra

Kevin Spacey baljós karácsonyi üzenettel borzolja a kedélyeket

Frank Underwoodként buzdít arra, hogy ne ítélkezzünk, gyilkoljunk inkább kedvességgel.

A zaklatási vádakba belebukott Kevin Spacey tavaly decemberben jelentkezett először bizarr karácsonyi üzenettel, amiben Kártyavár című Netflix-sorozatból ismert karaktere, a minden hájjal megkent elnök, Frank Underwood stílusában magyarázott a nézőknek a képmutatás hatalmáról. Úgy tűnik, Spacey ebből igyekszik hagyományt csinálni, hiszen idén szenteste is közzétett a Youtube-on egy egyperces videót:

Ugye nem hitted, hogy kihagynám a lehetőséget, hogy boldog karácsonyt kívánjak, ugye? Ez egy elég jó év volt, és hálás vagyok, amiért visszanyertem az egészségemet

– kezdi Spacey, majd rátér arra, hogy eszközölt néhány változtatást az életében, például azt, hogy 2020-ban arra fog szavazni, hogy több jó dolog történjen a világban.

Tudom, mire gondolsz: »Komolyan gondolja?«. Halálosan komolyan gondolom. És, hidd el, nem is olyan nagy ördöngösség ez. Ha legközelebb valaki olyat tesz, ami neked nem tetszik, nekieshetsz a szokásos módon, de akár vissza is foghatod magad, hogy váratlanul reagálj, és kedvességgel gyilkold meg őket.

–  mondja sejtelmes mosollyal, majd újra piszkálni kezdi a kandallót. Spacey ellen októberben ejtették az egyik zaklatási vádat, miután vádlója meghalt. Nyáron volt nyilvános fellépése is: Olaszországban okozott meglepetést azzal, hogy elszavalt egy cserben hagyott bokszolóról szóló verset a Római Nemzeti Múzeumban.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik