Kultúra

A Katona színésze arra kéri Gulyást, ne nevezze eltussolásnak, ami a Gothár-ügyben történt, mert nem az

Kocsis Gergely metszően udvarias nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek, aki Máté Gábor haja szálának görbületlenségén sopánkodott.

Kocsis Gergely, a Katona József Színház színésze saját Facebook-oldalán nyílt levélben fordult Gulyás Gergelyhez, aki a mai kormányinfón ismét felhozta a politikai üggyé tett Gothár-ügyet, aminek, mint fogalmazott,

 kell, hogy legyenek következményei. És az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta.

Ezt kifogásolta Kocsis, aki tüntetően higgadt és udvarias nyílt levelében arra kéri a minisztert, hogy ne használja az „eltussolni” szót, ugyanis amit Máté Gábor tett, az aligha nevezhető eltussolásnak, amit, mint Kocsis kiemeli, könnyedén megtudhat bárki, aki utánaolvas a témának, márpedig Gulyás, aki politikustársaival együtt az utóbbi időben szokatlanul nagy mértékű érdeklődést mutat a színház iránt, könnyedén megtehet.

Ám úgy érzem, önt igazából nem aggasztja, mi folyik nálunk, vagy bármely más színházban. Önt az aggasztja, hogy nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni, a nyomás nem szűnhet meg, amíg… Amíg mi nem történik? Amíg Máté Gábor haja szála legalább kicsit meggörbül?

– folytatja Kocsis, aki szerint Gulyás aligha állna meg itt, az viszont, hogy mi a hosszabb távú terv, nem derül ki. A színész viszont éppen erre kíváncsi, hogy meddig akar Gulyás és a politika elmenni, úgy a miheztartás végett.

A teljes levél itt olvasható:

Nyílt levél Gulyás Gergelynek:Tisztelt Miniszter úr!Kérem, nézze el nekem, hogy ezt pont önnek írom, írhatnám több…

Közzétette: Gergely Kocsis – 2019. december 12., csütörtök

Gothár Péter zaklatási ügye néhány hete robbant ki, azonban a szexuális zaklatás helyett hamar a politikai érdek kapta fel a témát, a lényegről azóta alig esett szó. Gothárt azóta nem csak a Katonából, de a Színművészetiről is kitették.

Kiemelt képünkön Kocsis Gergely és Ónodi Eszter A Platonovban. Fotó: Horváth Judit

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik