Kultúra

Ed Sheeran az egész évtized legsikeresebbje

Tegye fel a kezét, aki meglepődött.

Ed Sheerannek eddig is megvolt az oka, hogy büszke legyen magára, és hogy megérdemelten töltse magának kiutalt pihenőidejét, most azonban újabb címmel gazdagodott: az Official Charts Company nevű cég, mely brit zenei toplistákat összegez, arra jutott, hogy hivatalosan is Ed Sheeran az évtized brit előadója. Ennek oka, hogy számításaik szerint nem csupán neki volt a legtöbb listavezető slágere a hamarosan véget érő évtizedben, hanem ő az a zenész is, aki a legtöbb hétig vezette a kislemez- és album-toplistákat, előbbi 38, utóbbi 41 hétig, ami összesítve 79 hetet jelent, ilyet pedig egyetlen másik előadó sem tud felmutatni az évtizedből. Emellett impozáns 572 hetet töltött a top 40-es kislemezlistákon is.

Ez őrület – igazából azt sem hittem volna, hogy öt évig kitart a karrierem, így az, hogy már egy évtizede csinálom… köszönöm a támogatásotokat.

– nyilatkozta Sheeran a témában, akinek ez csak a legfrissebb rekordja, van már neki néhány, egyebek mellett idén véget ért turnéja a valaha volt legnagyobb bevételt hozott koncertkörút 775 millió dollárral, átvéve a helyet a korábbi csúcstartótól, a U2 2011-es turnéjától. Emellett a Shape of You című slágere az évtized legsikeresebb dala, mely 4,3 millió összesített eladással (letöltések és streamelések) büszkélkedhet, de a top 5-ben van még két másik dala is, a Thinking Out Loud a harmadik, a Perfect az ötödik helyen.

Kiemelt kép: Sergei BobylevTASS via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik