Kultúra

Öt erős mondat a születésnapos Bödőcs Tibortól

December 11-én ünnepli 37. születésnapját Bödőcs Tibor, ennek alkalmából összeszedtük a humorista öt legemlékezetesebb mondatát.

1. „Orbánt egyre nehezebb tisztelni”

– mondta Bödőcs nemrég. A miniszterelnök kiapadhatatlan témát nyújt Bödőcs stand-up-jainak és videóinak, az alábbi az egyik legismertebb:

2. „A NER nyelve is elég debil, de még dolgozniuk kell, hogy annyira kretén legyen, mint az érett szocializmus hivatalos nyelve. Mondjuk, jól haladnak”

– nyilatkozta a humorista a Drakulics elvtárs című filmben nyújtott alakítása kapcsán, melyet úgy jellemzett, „én vagyok benne a Kádár-kori Rákay Philip”.

3. „A demokráciában is megvan a nagy ember, de nem írathatja a döglött csincsillája nevére a fél országot, bazmeg. Az újságírók sem a politikusok ánuszában laknak”

– állapítja meg a Ponyvaregény című film mintájára készült Ponyvademokrácia című videóban a John Travolta által játszott Vincent Vega szerepében, melyben Thuróczy Szabolcs is feltűnik mellette.

4. „Orbán Viktor egy autokrata szörnyeteg”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc bőrébe bújva a stand-up-os egy novemberi videóban, amit a volt miniszterelnök is megnézett, és elmondta, „jót röhögött, de azért ő appon keresztül fizet a taxiért”.

5. „Mutáns fajták Csák Norrissza!/ Trágyáz most a vén Borissza/ Griffesen, parfümökben, Ikeán, / Csak térne már meg Ganajhonba a Káanyád!”

Bödőcsöt nemcsak a politikusok, de a művészek kifigurázásában sem kell félteni. Az alábbi idézet a humorista Ady-centenáriumot ünneplő videójában hallható, melyben egyszerre figurázza ki a költőt és Latinovits Zoltánt.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik