Kultúra

Bödőcs: Orbánt egyre nehezebb tisztelni

Nem ő durvul, hanem a magyar valóság, hiszen a Borkai-orgia is „A Wall Street farkasának Fásy Ádám-féle kiadása”. Ha hülye lesz, Karácsonyt is kifigurázza.

Meg se kínáltak című új könyvéről és most futó műsoráról a  Magyar Hangnak Bödőcs Tibor azt mondja, nem ő durvul, hanem a magyar valóság. Ő csak alkalmazkodik. A Borkai-ügyről úgy véli, a NER belső működéséről csak sejtéseink vannak, de amikor a közélet kokainról, prostikról szól, nála is repkednek – szóképekben – a prostik. Ami jelenleg van, az régóta nem politika.

Eddig is tudtuk, hogy miként működik a korrupció, de egy ilyen videót nézve sokkal könnyebben átélhetővé vált ez: Aperol Spritz meg az Add ide a didit. Ez jutott nekünk, A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása.

A politikusok történelmi távlatból nem sok újat tudnak mutatni. Új műsorát a Római Birodalomra építi: köztársaság, császárkor, diktatúra. A NER miatt nem nagyon tudott mással foglalkozni, mint Orbán Viktorral, az önkormányzati választások után már az ellenzékről, Karácsony Gergelyről is beszélnie kell, ha hülyék lesznek.

Ha már hatalmuk van, hibázni is fognak, és még nevetségesebbek lesznek, mint eddig, persze. A NER alapja a gondosan kiszámított propaganda, az agresszív gazdasági letámadás – börtönszlenggel a csicskítás. Az érzelmi polgárháború erőltetése dacára jó látni, hogy nem mindenkinek jön ez be. Kíváncsian, de illúziók nélkül várom a fejleményeket. Nekem az ellenzékkel is komoly gondjaim voltak és vannak, érdekel, mit kezdenek az elért eredményekkel. Nem tagadom, nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá, és szeretném látni, hogy ha már lehetőséget kapott a „nemfidesz”, él vele, nem lopnak, nem a másik tábor elleni hergeléssel lesznek elfoglalva az új polgármesterek. Meglátjuk.

Szerinte a hatalom vele nem tud mit kezdeni. Pontosan tudják, hogy nem egy bohóc dönti meg a rendszert, nem hoznak törvényt arról, hogy a miniszterelnökkel nem szabad viccelődni, ráadásul szerinte mindkét oldalon sok a hülye.

Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian nevetségesek vagyunk. Én is az vagyok, apám is az, Orbán Viktor is az, csak próbálják eljátszani, hogy őt csak ájultan tisztelni lehet, ami persze egyre nehezebben megy.

A humorista szerint a magyarok életének a része az alkohol. Ezért tartana jónak a valóságshow-k helyett egy olyan műsort, ahol a politikusok folyamatosan isznak, egyre részegebben adnak interjút.

Orbán Viktor és a tequila. Az elsőnél még azt mondja, hogy nem mi voltunk, aztán a hatodik után elkezd mesélni.

Bödőcs Tibor Házi Leninnel buzdítja a diákokat a tanév első napján
És persze a szüretelőkről sem feledkezett meg.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik