Kultúra

Michael Jackson kesztyűje mesél Johnny Depp készülő musicaljében

Johnny Depp az egyik producere annak a szatirikus musicalnek, amit januárban mutatnak be Los Angelesben Michael Jackson életéről. Azonban a rendező, Julien Nitzberg egy meglehetősen különleges megközelítést választott az életrajzi darabnak:

A For the Love of a Glove (~A kesztyű szerelmére) a híres kesztyű szemén keresztül mesél Jacksonról, hogy ő milyen titkokat tudott. 

– írja az Indiewire.

Amikor Julien Nitzberget felkérték, hogy írjon egy tévéfilmet a popkirályról, visszautasította az ajánlatot. Azt gondolta,  képtelenség úgy visszaadni a képernyőn keresztül Michael Jackson tetteit, hogy azt egy tévécsatorna elfogadja, és éppen ezért inkább a színpadot választotta. Nitzberget Nyikolaj Gogol és a Monty Python ihlette meg, és ezek mentén akart valami nagyon abszurdat létrehozni.

A tartalom már jó előre jelzi, hogy ez sikerült: „Michael Jacksonra négy ufó varrta rá a borzalmas bűnöket, akik át akarták venni a hatalmat a Földön? Isten változtatta fehérré Michael Jacksont, hogy bosszút álljon Donny Osmondért, és azért, hogy a mormonok azt tanítják, hogy a feketék meg vannak átkozva? A Jehova tanúi igazat szólnak, mikor azt mondják, hogy a maszturbációtól leszel meleg? Csak egy valaki tudja az igazat, és mindenki azt hiszi, hogy ő csak egy kesztyű. Lehet, hogy ez lesz a legelbaszottabb musical, amit valaha láttál” – emeli ki a lap az összefoglalót.

Pornó és cukor: ezt adta Michael Jackson a gyerekeknek
Az HBO egy megrázó dokumentumfilmben meséli el, hogy a világ leghíresebb korabeli előadója, hogyan gyűjtötte maga köré a fiúkat, és senkinek nem tűnt fel, mi zajlik a zárt ajtók mögött.

Az alkotó azt nyilatkozta, hogy nem az HBO doksija, a Leaving Neverland (Neverland elhagyása) ösztönözte. Akkor már megvolt a musical alapja, és hasonló irányból közelítették meg Jackson történetét.

Kiemelt kép: Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik