Kultúra

Újabb barátnő fordult R. Kelly ellen, az énekes áldozatának tartja magát

R. Kellyt júliusban tartóztatták le, miután újra előkerültek a nevével kapcsolatban évtizedek óta keringő szexuális zaklatási vádak. Joycelyn Savage, Kelly egyik barátnője, eddig azon kevesek közé tartozott, akik védelmükbe vették az énekest, ám most ő is kitálalt arról, hogy valójában szexuális és pszichológiai visszaéléseinek áldozatának tartja magát.

R. Kellyt letartóztatták Chicagóban
Újabb 11 tétel került fel a zenész bűnlistájára.

A 24 éves Savage Patreon közösségi oldalon közzétett posztban mondta el, hogy mikor 19 évesen találkozott az akkor 48 éves énekessel, Kelly elröptette Kaliforniába, és fényes modell- és popkarriert ígért neki. Fel is vehetett pár dalt a stúdióban, de ezek sosem láttak napvilágot. Savage szerint Kelly rengeteget hazudott, de ő 19 éves fejjel mindent elhitt neki, és szerelmes volt belé. Ám néhány hónap után az énekes közölte vele, hogy szólítsa „uram”-nak, vagy „apucinak ”.

A helyzet napról napra romlott, azonnal felemelte a hangját, ha nem a két név valamelyikén szólítottam

– írta Savage, aki egy pincéről is beszél, amibe ő sosem mehetett be.  Állítása szerint Kelly házában folyamatosan több alkalmazott tartózkodott, akikkel nem beszélt, de mindig szemmel tartották őt, még akkor is, ha a szüleivel telefonált, sőt, zuhanyzás közben is.

Ha most belegondolok, mondhatom, hogy semmiféle privátszférám nem volt. Mikor zuhanyoztam, az egyik segéd végig az ajtó előtt állt. Akkor is végigfutott az agyamon, hogy erre vajon miért van szükség. Tán azt hiszi, hogy megszöknék? Vagy hazamennék?

Savage azt ígéri, hogy több részletet meg fog osztani, amivel saját „életét kockáztatja másokéért”, mivel korábban aláírt egy titoktartási szerződést.

Kelly ügyvédje válaszolt a vádakra a Varietynek, azt állítva, hogy Savage hazudik, hogy pénzt szerezzen, ami sajnálatos Kelly „hosszú és szerettetteli kapcsolatuk után”.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik