Kultúra

Kanye West bibliai témájú operájának vasárnaptól örülhetnek az amerikaiak

A magát a valaha élt legnagyobb művésznek tartó Kanye West bibliai témájú operájának ősbemutatóját vasárnap tartják Los Angelesben. Az eddig rapperként tevékenykedő, majd attól a vallás miatt elforduló zenész a napokban jelentette be egy Twitter-üzenetben, hogy Nebuchadnezzar (Nabukodonozor) című operáját a 18 ezer férőhelyes Hollywood Bowl amfiteátrumban adják elő.

Az operát a brit-olasz Vanessa Beecroft rendezi, aki 2008 óta dolgozik együtt Westttel a zenész videóin, koncertjein és divatbemutatóin. Az opera fellépői között lesz Peter Collins, az Infinity’s Song együttes és West saját templomi kórusa. Az opera az ókori babiloni királyról, Nabukodonozorról szól. Az i.e. 6. századi uralkodót többször is említi a biblia, Dániel könyve felidézi, hogy gazdag és gőgös uralkodó, akit látomásos, nyugtalanító álmok kínoznak, hogyan találja meg végül az üdvösséget a hitében.

A korábban bipoláris zavarral küzdő West elmondta, hogy hasonlóságot lát saját és Nabukodonozor élete között. A közelmúltban pedig arról is beszélt egy interjúban, hogy Isten „Nabukodonozor-típusú karakterként” használja őt, hogy megmutatkozzon. A bibliai történetről korábban Giuseppe Verdi szerzett operát, a Nabuccót 1842-ben mutatták be.

Kanye West majdnem abbahagyta a rappelést, mivel az az ördög zenéje
Szerencsére a lelkésze megnyugtatta, hogy Istennek is rappelhet.

(MTI)

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik