Kultúra

Kanye West a valaha élt legnagyobb művésznek tartja magát, akit Isten alkotott

A rapper mindig is tett furcsa megjegyzéseket (vagy ott volt például a nagy pillanata, mikor nekiment Taylor Swiftnek az MTV díjátadóján, hogy miért nem Beyoncé nyert helyette), de amióta rátalált Istenre és a gospelre, magasabbra rakta a lécet. Vasárnap egy texasi megatemplom prédikátorával, Joel Osteennel állt egy színpadon, hogy a jelenlévő tömeg és a tévénézők előtt meséljen Istennel és Jézussal való kapcsolatáról. Az biztos, hogy a rapper az új albumával, (Jesus is King) és a Sunday Service (vasárnapi istentisztelet) nevű programsorozatával visszahozta a gospelt, újra menő lett a műfaj, de kijelentéseivel azért mindig meg tudja lepni a rajongóit.

Most arról beszélt az istentiszteleten, hogyan Isten régóta szólította, csak a sátán elterelte a figyelmét. Amikor meg mélyponton volt, Isten látomásokon keresztül üzent neki, és inspirálta. Ezen kívül ismét hangsúlyozta, hogy

a valaha élt legnagyobb művész, akit Isten alkotott most az ő szolgálatában áll

– idézi az Eonline.

A színpadon tartotta vasárnapi gospeles előadását, és a Say My Name-et is feldolgozta a Destiny’s Childtól. Valamint a hétvégén bejelentette, hogy az Újbabiloni Birodalom legismertebb királyának, II. Nabú-kudurri-uszurnak szentel el operát.

Mielőtt kijött volna az új albuma, egy interjúban elmesélte, hogy a kollégáit arra kérte tartózkodjanak a házasság előtti szextől, amíg a lemezen dolgoznak. Kanye West amúgy elmondása szerint pornófüggő volt, és nem is olyan régen szentelt egy komplett számot a szenvedélyének.

Kiemelt kép: Rich Fury/Forum Photos via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik