Kultúra

Megérkezett a Red Bull Pilvaker beharangozó videója

Második alkalommal rendezik meg a Red Bull Pilvakert 2020. március 15-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az esten fellépő zenei előadók és színművészek a hagyományokhoz híven a magyar irodalom legnagyobb költői által inspirált dalokkal tisztelegnek az 1848-as események emléke előtt. Az eseményhez beharangozó videó is érkezett már, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeumban forgattak. A Petőfi Sándor Egy estém otthon című verse inspirálta dal videója arra reflektál, hogy a költő édesapja nem ismerte el fia hivatását, és sérelmezte, hogy Petőfi nem lett kétkezi munkás.

„Az én szemszögemből ez a dal arról szól, hogy amióta világ a világ, minden generáció azt gondolja, „bezzeg az én időmben! Közben pedig igazából semmi sem változik, minden generáció ugyanolyan vad, csak mások az eszközei. Nekünk a digitális világ, a mobiltelefonok. Azt biztos, hogy én nem szeretnék olyan felnőtt lenni, aki nincs tisztában azzal, hogy mi történik körülötte a világban, csak utálkozik mindenen. Nem kell félni az újdonságoktól – mondta  Fluor Tomi a videóról.

A jövő évi Redd Bull Pilvaker fellépői többek között Deego, Diaz, Fluor Tomi, Fura Csé, Járai Márk, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Papp Szabi, Sub Bass Monster, Szakács Gergő, Szivák Zsolt és Kautzky Armand lesznek. A jegyek október 31-én délelőtt 10 órától vásárolhatók meg a Funcode oldalán.

Marsalkó Dávid: Hajlamos vagyok marcangolni a lelkemet
A Halott Pénz frontembere Kadarkai Endrének beszélt arról, hogy hajlamos a depresszióra.

Kiemelt kép: Somay Márk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik