Kultúra

Grecsó Krisztián betegsége miatt egy időre lekerült az örökbefogadási várólistáról

Grecsó Krisztián az ATV Spirit Húzós című műsorában, a kedd esti adásban Rónai Egonnal beszélget a betegség utáni hónapokról, illetve arról, hogy az író és felesége három hónapja fogadtak örökbe egy újszülött kislányt, Hannát.

Hihetetlen, milyen érdekes dolog ez, hogy negyvenhárom évesen mennyi szorongás van az emberben, hogy vajon azok az érzések, amelyekre olyan nagyon vágyott, meg azok a helyzetek, amelyeket olyan nagyon sokat készített elő, azok megérkeznek-e

– mondja Grecsó a Húzósban. Régóta szerettek volna gyereket, de egy időre lekerültek az örökbefogadási várólistáról, mikor Grecsó Krisztián interjújából kiderült, hogy rákkal küzd. Mikor ismét reménykedhettek, egy kisbabát vehettek magukhoz. „Úgy bőgtem, mint a záporeső. Nagyon felemelő és óriási dolog megkönnyebbülni, hogy a szeretet megérkezik, és megtalál az az érzés, amire vágytál” – mesélte.

Grecsó Krisztián a súlyos betegségéről: „Ebben a történetben még benne vagyok, ez most zajlik”
Az Élet és Irodalom karácsonyi számában adott nagyinterjút az író, aki őszintén beszél rákról, a kezelésekről és a kommunikáció lehetetlenségéről.

Mivel az örökbefogadási procedúránál nem tudni, hogy mikor telefonálnak egy gyerekkel, az ember nem vásárol előre, a szülőknek három napjuk van a döntésre, és hogy mindent beszerezzenek. Grecsó Krisztián a bútorvásárlós kalandjai mellett azt is hangsúlyozza a sorstársainak, hogy nincs különbség a vér szerinti család és az örökbefogadás között.

Nem vagy másfajta szülő, nem tudsz másképp szeretni.

Az írót és dalszerzőt fej-nyaki daganattal kezelték, de egy éve vége a folyamatos orvosi ellátásnak. Ettől függetlenül Grecsó vallja, hogy nem lesz már sosem ugyanolyan az élete, ráadásul folyamatos kontrollokra, gyógytornára és foniátriai gyakorlatokra jár, hogy képezze a hangját.

A Húzós minden hétköznap 20.55-től megy az ATV Spirit csatornán. 

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik