Kultúra

Goában debütál az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmje

A-kategóriás fesztiválon lesz Deák Kristóf Foglyok című filmjének világpremierje. Az Oscar-díjas Deák Kristóf első televíziós nagyjátékfilmje, a Foglyok a rangos goai filmfesztiválon mutatkozik be a külföldi közönségnek. A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásként elismert Indiai Nemzetközi Filmfesztivál mindössze 15 filmet válogatott be a versenyprogramjába.

A Foglyok az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nem csak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért. Az igaz történetet feldolgozó film abszurd humorral ötvözi a korszak fojtogató, paranoid hangulatát.

A film főbb szerepeiben Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese láthatók.

Az Indiai Nemzetközi Filmfesztivált 1952 óta az ország különböző pontjain rendezték meg, 2004 óta ad otthont számára a varázslatos tengerparti város, Goa. Az idei eseménysorozat november 20-án kezdődik. A fesztivál szervezőinek célja a különböző műfajokban készült, különleges látásmódú alkotások felkutatása és bemutatása. A Foglyokat az alkotók közül a rendező, Deák Kristóf, a film egyik producere, Dreissiger László, Szamosi Zsófia színésznő, valamint Vörös András forgatókönyvíró képviseli majd Indiában.

Kép: Foglyok

Kiemelt kép: Deák Kristóf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik