Kultúra

Hihetetlen, de igaz: nem minden focista hord nagy, ízléstelen órát

A focisták rengeteg pénzt keresnek, ez tény. És szeretik is azt drága dolgokra elkölteni. Sportautókra, házakra, ruhákra és természetesen órákra. A sok pénzzel persze nem jár ízlés is, de közel sem igaz, hogy a focisták mindegyike ízléstelen órát viselne. Összeszedtük a futballvilág jó és a rossz órás példáit egyaránt.

David Beckham

David Beckham stílusa és ízlése közel sem annyira rossz, mint amennyien azt gondolják, sőt, valójában a legjobban öltözködő játékosok közé tartozik. Persze neki is jót tett, hogy időközben kiforrott a stílusa. Akárhogy is, a visszafogott, klasszikus vonalat órák terén is követi az angol válogatott egykori kapitánya. Beckham a Rolex testvérvállalatával, a Tudorral áll szerződésben, így a legtöbbször valamilyen Tudor Black Bayt visel a nyilvános eseményeken. Sokan persze azt gondolják, hogy aki Tudort vásárol, annak nincs pénze Rolexre, nos, Beckham esetében ez valószínűleg nem állja meg a helyét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TUDOR Watch OFFICIAL (@tudorwatch) on Oct 9, 2019 at 8:18am PDT

 

Lionel Messi

Beckham férfias magabiztosságával ellentétben Lionel Messi egy olyan Jacob & Co órát hord, ami gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy gyerekjáték. A fehér alapon élénk kék és piros színek miatt az óra olyan, mintha egy 10 éves kisfiúnak tervezték volna, nem pedig a világ legjobb játékosának. Az óra titánium verziója több mint 8,5 millió forintba kerül, míg a rózsaaranyért majdnem 13,5 millió forintot kell fizetnünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Referencia Relojera (@referenciarelojera) által megosztott bejegyzés, Ápr 17., 2019, időpont: 10:56 (PDT időzóna szerint)

Cristiano Ronaldo

A portugál klasszis kiérdemli a legízléstelenebb, legrongyrázósabb címet ezen a listán. Ronaldo a megosztó dizájnokat készítő Frank Müller svájci márkával áll szerződésben. A FM készített Ronaldónak egy viszonylag visszafogott, hajlított tokos és szerkezetes órát.

De ez még nem volt elég, a márka és Ronaldo ledobták a bombát és kiadtak egy gyakorlatilag nagyrészt gyémántokból álló, piros és bordó színekkel operáló órát, ami Messi órájához hasonlóan szintén úgy néz ki akár egy gyerekjáték, csak nagyjából tízszer drágább. Ez az óra több mint 2,13 milliárd forintba kerül. Ehhez képest Messi tényleg csak kispályázik.

Xabi Alonso

Végül pedig jöjjön az említett borzalmak tökéletes ellentéte, a legstílusosabb ismert futballista, a spanyol Xabi Alonso gyűjteménye. Alonsó kollekciójának darabjai összhasonlíthatatlanul ízlésesebbek, mint a fenti darabok. A spanyol világbajnok saját bevallása szerint az IWC óráit kedveli a legjobban, mert bár nagyon szépek, de nem hívják fel magukra a figyelmet. Alonso egyik kedvenc órája egy IWC Ingenieur kronográf, amit a feleségétől kapott még a házasságkötésük előtt.

Szponzorált tartalom

3. ÓRAAUKCIÓ 2019.október 21. hétfő, 18:00. A cikk a BÁV támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik