Kultúra

A bevétel negyedét kapja a Disney a harmadik Pókember film után

Megállapodott a Sony és a Disney (a Marvel Studios tulajdonosa): a Tom Holland főszereplésével készülő harmadik Pókember-filmet is koprodukcióban fogják elkészíteni, és a Variety jóvoltából már azt is tudni lehet, hogy milyen megállapodást kötött a két stúdió. A 2021. július 16-án mozikba kerülő új részt ismét a Sony gyártja, producerként a Marvel Studios legfontosabb figurája, Kevin Feige is részt vesz a produkció elkészítésében, a Disney állja a költségek 25%-át, viszont a bevételből is ugyanilyen mértékben részesül.

Ha tehát az egyelőre cím nélküli harmadik Pókember is átlépi az egymilliárdos bevételi határt, akkor a mikiegeres cég zsebében minimum 250 millió dollár landol. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a merchandise jogok után járó bevétel száz százaléka is az ő markukat üti.

A Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben esetében a gyártás teljes költsége a Sonyt terhelte, viszont a Disney csak a bevétel 5 százalékára volt jogosult. Ezt a helyzetet tárgyalta újra a nyár folyamán a két stúdió, de augusztusban megszakadtak az egyeztetések, mikor – a Variety információi szerint – a Sony nemet mondott arra az ajánlatra, hogy a bevétel 50%-át nyújtsák át a partnerüknek. A hír futótűzként terjedt, a rajongók felháborodtak, és bár pletykálták, hogy folytatódnak a tárgyalások, egészen tegnapig egyáltalán nem volt biztos, hogy Pókember része marad a Marvel filmes univerzumának.

Zseniálisan reagált a hírre Tom Holland, hogy Pókember marad a Marvel filmes univerzumában
Tökéletes videóval ünnepelt a Pókembert alakító színész.

Ami biztos, hogy a harmadik film teljes egészében az MCU-n belül fog játszódni, illetve Tom Holland még egy Marvel Studios-féle alkotásban fel fog bukkanni Pókemberként. Hogy ezt követően mi lesz a falmászó hős sorsa, arról nincsenek hivatalos információk. A 27-én kiadott közös sajtóközleményben ugyanakkor utalnak arra, hogy Pókember feltűnhet a Sony saját, a karakter megfilmesítési jogain alapuló filmes univerzumában – korábban ezt megtiltotta a Disney, Holland cameóját kivágták az Venomból. Ebbe az univerzumba tartozik a Venom folytatása, a Jared Leto főszereplésével készülő Morbius és a Madame Web is, aminek a forgatókönyvét a héten rendelte be a Sony.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik