Kultúra

Bródy János zárójelbe tette Hende Csabát

Nem kell találgatni a kormánypárti oldalon sem, szeretettel küldi a dalt.

Bródy János az Akit a hazája nem szeretett című dalát küldte el szeretettel szombathelyi barátainak, (és Hende Csabának). A Facebook-oldalán írt üzenet most teljesen egyértelmű, hiszen az énekes szerint a hazaszeretet semmiképpen nem egyenlő a regnáló kormány szeretetével, az egy kultúra, egy hagyományrendszer, egy nyelv, egy nép szeretetét jelenti. (Korábban ezt a véleményét a közösségi oldalán az emberek 98 százaléka osztotta.)

A fideszes Hende Csaba azért kapja a dalt, mert néhány napja úgy kampányolt Szombathelyen, hogy közönségét arra biztatta, skandálja azt, hogy „hazaáruló”. Gulyás Gergely miniszter a felvétel dacára azt mondta, nem Hende Csaba, hanem az ellenzéki  polgármester-jelölt hazaárulózott.

Az, hogy ez az üzenet egyértelműen Hendének szól, ezúttal azért fontos, mert néhány napja egy magát polgárinak nevező magazin írását, amely szerint a kormányfőt támadta volna új klipjével, Bródy János azzal utasította vissza, hogy a szöveg írásakor eszébe se jutott Orbán Viktor.

A két éve megírt dal arról szól, hogy a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogy később a nagy mesélők felidézik. Szó van benne történelemhamisításról, utólagos hősökről, későn ébredőkről, és azokról, akik mindezt pontosan tudják, mert ők is ott voltak. Mint Bródy.

Bródy Jánosnak mesélhetnek „a nagy magyarok”
Jobb ha tudják, ő tényleg ott volt, ráadásul még emlékszik is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik