Kultúra filéző

A libamáj megy a street foodok olimpiájára

Ha már arról is beszámoltunk, hogy a Hungarian Street Food Awards nemsokára megválasztja a szerinte legjobb street foodot, akkor úgy illik, hogy eredményt is hirdessünk.

A libamáj mehet az európai döntőre Malmőbe, hogy megmérettesse magát a többiek között. 

A hétvégén végig lehetett kóstolni a mezőny nagyját az Andrássyn, és végül a Smoke & Meat BBQ lett a legjobb. „Minden versenyzőnek két étellel kell készülnie. Nálunk az egyik egy szendvics, smokerben megsütött libamájjal, libazsírral, grillezett camembert sajttal és szilva lekvárral. A másik egy klasszikus BBQ kóstolótál szeggyel, mangalica töltött dagadóval és oldalassal, valamint a saját kolbászunkkal” – írta Lángi Zoltán, a Smoke & Meat BBQ egyik tulajdonosa a közleményben.

A svéd döntőben tizenöt országgal együtt mérkőzik meg Magyarország szeptember végén. De inkább azért lehet fontos információ egy hasonló díj, hogy új ötleteket szerezhessünk, milyen helyeket próbáljunk ki legközelebb. A díjátadón több kategóriában is kiosztották az elismeréseket.

Fődíj: Smoke & Meat BBQ

Közönségdíj: Smoke & Meat BBQ

Édes kategória győztes: Say Cheese

Hamburger kategória győztes: MaPet Hajdúszoboszló

Húsimádó kategória győztes: Zabálj csak

Legszebb food truck kategória győztes: Borkas

Magyaros kategória győztes: Hatlépcsős Étterem

Nemzetközi kategória győztes: Á table

Pizza kategória győztes: Kemencés Pizza

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik