Kultúra

Nagy leszámolás készül a Ragyogás folytatásában

Igazán jó idők járnak a Stephen King-rajongókra. Alig mutatták be a gyilkos bohócról szóló AZ második részét, máris itt az Álom doktor utolsó előzetese, amelyet novemberben mutatnak be a mozik. Ez a két és fél perc minden eddiginél többet mutat abból, mire számíthatunk a Ragyogás folytatásától: a legérdekesebb újdonság talán az, hogy a filmhez az utolsó részletekig újraalkották a hírhedt Panoráma Szállót, a borzalmak helyszínét, ahova a felnőtt Danny Torrance-t alakító Ewan McGregor visszatér.

Az Álom doktor forgatókönyvét King regénye alapján az Egy csodálatos elme szkriptjéért Oscar-díjjal kitüntetett Akiva Goldsman és az adaptáció rendezésére is szerződtetett Mike Flanagan írta. A Hollywoodban zajló Stephen King-reneszánsz lehetséges okairól itt írtunk:

Stephen King második eljövetelét éljük – de miért?
A 2000-es években majdhogynem cikinek számított, ma újra esemény, ha új regénnyel jelentkezik, és a műveiből készült adaptációk sorra bankot robbantanak. De mi az oka a Második Nagy Stephen King-Láznak?

Az idehaza négy éve az Európa kiadó gondozásában megjelent Álom doktor már napjainkban játszódik, ugyanakkor ismét a klasszikussá vált Ragyogás ifjú főszereplőjeként megismert Danny Torrance körül forog. A kisfiúként a Panoráma Szállóban különböző borzalmakat átélő Dan immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholfüggőségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces történet.

Kiemelt kép: Imdb/Warner Bros

Ajánlott videó

Olvasói sztorik