Kultúra

Scarlett Johansson hisz Woody Allen ártatlanságában

Mi is írtunk többször a Woody Allent ért szexuális zaklatások vádjáról, amely miatt az Amazon stúdió elállt a rendező A Rainy Day in New York című filmje forgalmazásától.

Allent egykori felesége és több filmje főszereplője is, Mia Farrow évek óta azzal vádolja, hogy zaklatta örökbefogadott lányát, Dylan Farrow-t. A rendező felesége, Soon-Yi Previn egy évvel ezelőtt azt mondta,  szerinte Farrow kihasználta a MeToo mozgalmat, és Dylant áldozatnak állította be.

Decemberben Christina Engelhardt egykori modell azt nyilatkozta, hogy 1976-ban, 16 évesen összejött Allennel, kapcsolatukat pedig titokban tartották, hiszen a nő (az amerikai jogszabályok szerint) kiskorú volt. A modell szerint Allen nem kérdezte meg tőle, hány éves, de ő elmondta, hogy még középiskolába jár. A viszony amúgy sokáig tartott, Engelhardt és Allen 8 évig voltak együtt.

Scarlett Johansson épp ellenkezőleg látja a történteket. A színésznő a Hollywood Reporternek adott interjút nemrég, melyben elmondta, nem ért egyet a többséggel.

Szeretem Woodyt. Hiszek neki, és bármikor szívesen együtt dolgoznék vele. Sokat beszélgettem vele erről. Nagyon egyenes voltam vele, ahogy ő is velem. Fenntartja az ártatlanságát, és én hiszek neki.

Arra a kérdésre, hogy ezt az álláspontot nehéz-e kifejezni egy olyan kulturális környezetben, ahol új és erőteljes hangsúly helyezkedik a nők állításaira a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban, Johannson a következőt válaszolta:

Nehéz, mert olyan időket élünk, amikor az emberek nagyon felpaprikázott hangulatban vannak, érthetően. Fel kellett kavarni a dolgokat, így most mindenkiből nagyon szenvedélyes, erős érzelmek és harag tör fel, jogosan. Ez egy nagyon intenzív időszak.

Kiemelt kép: VINCENZO PINTO / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik