Kultúra

Az Ázsia Expressz erősen indított Demcsák Zsuzsával és Gáspár Evelinnel az élen

Lassan itt az ősz, itt vannak az új műsorok. Elsőként az Ázsia Expressz 2, amit a nyitórész alapján veséztünk ki, mit lehet benne szeretni, és mit kevésbé.

Az az igazság, hogy az első reklámszünetig nehéz volt másra koncentrálni, mint a celebek, félcelebek és sportolók döcögő kálváriájára, hogy fuvart találjanak maguknak:

Plíz, vegyél fel, tenkjú veri mács

– nagyjából ennyiben merült ki a szereplők szókincse, de túl sokáig nem érdemes ezt ragozni, mert rémlett is, hogy az első évadnál ugyanerre húztuk fel a nyitás összefoglalóját. Nem javult a helyzet, de legalább nem pipáljuk le a Srí Lanka-iakat túlságosan. Egyedül Demcsák Zsuzsa villog az akcentusával, és használ olyan szavakat, hogy urgently (~sürgősen) el kell jutniuk valahova párjával, Kandász Andreával. Hiába a választékos vocabulary (~szókincs), ha Gáspár Győző testvére, Gáspár Zsolt a saját arcképét ábrázoló pólójában (a hungarys után jött ez) magyaráz a sofőröknek magyarul, és bejön. Hétfő este visszarepültünk a kétezres évekbe, mikor hasított a Győzike Show, és majd’ tizenöt évvel a bemutató után vissza kellett térnünk oda, hogy Gáspárék érjenek a csúcsra a TV2-n főműsoridőben Ördög Nóra műsorvezetése alatt. Ők a legszórakoztatóbbak, a többiek vagy túl normálisak vagy idegbajosak vagy a fehérjén kívül nem szeretnek sok mindenről csevegni. Legalábbis eddig.

Fotó: TV2

De ne vegyük annyira alapnak, hogy mindenki tisztában van az Ázsia Expressz 2 menetével. Illetve hagyjuk már: aki nem tudja, hogy Demcsák Zsuzsa éppen a forgatás alatt ismerkedett meg élete párjával egy indiai férfi képében, az jobb, ha menten elszégyelli magát. Jóval megelőzte az Ázsia Expresszt a híre, de a TV2-n még a házasság előtt járunk, a műsor első adása ment le a párosok első feladataival. Bereczki Krisztián és Bohos Kornél, Demcsák Zsuzsa és Kandász Andrea, Gáspár Evelin és Gáspár Zsolt, Horváth Gréta és Meggyes Dávid, Hódi Pamela és Huszár Zsófi, Janicsák Veca és Ladányi Jancsó Ábel, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang küzdenek meg egymással Srí Lankától Indiáig. Nem lehet náluk készpénz, mobil, nem ülhetnek taxiba és csak stoppal, illetve szívességekkel juthatnak előrébb, a leggyengébbek pedig hetente esnek ki. Sok embernek már attól összerándul a gyomra, hogy a szereplőknek időre random járókelők arcába kell nyomniuk egy térképet, hogy vigyék már el őket. Messze nem való mindenkinek, de trash és reality ez a javából, drámával, hisztivel, ahogy kell. Szépen lehet is listázni, hogy miért éri meg követni az Ázsia Expresszt, és miért fölösleges.

Pro

  • Annyira gyönyörű tájakon járhatunk, hogy azonnal kedvünk támad megnyitni a netbankot, hátha valami dugi célbetét számláról elfeledkeztünk. Marha drága produkcióról van szó, jókora stábbal a világ másik végén, annyi a minimum, hogy legalább egy drónnal mi is kapunk a lenyűgöző Srí Lankából.
  • Az Ázsia Expressz nagyon hajaz egy társasra, amiből könnyedén ki lehet ismerni egy nem túl közeli ismerőst, vagy rá lehet csodálkozni egy barát bosszantó oldalára. Veszélyes, mert olyan hibákat vehetünk észre a másikban, hogy egy Trónok harca-társas után már nem tudunk ugyanúgy nézni egymásra. Ilyen Demcsákék viszonya: Kandász Andrea örülhet, hogy ha nem hagyja faképnél egy szép napon a barátnője. Idáig látszik, hogy Demcsák Zsuzsa nehezen tűri a kompromisszumot Srí Lankán. Az első rész alapján az a típus, aki nem az élményért játszik, hanem, hogy meghódítsa az egész táblát, míg a szövetségese elveszik a részletekben.
  • Gáspár Evelinék viszik a hátukon a show-t, szórakoztatóan őszinték, de szegényeknél még Ördög Nóra se nagyon hitte el, hogy megnyerhetnek egy kört.
  • Ördög Nóra stylistja most sem okozott csalódást.
Fotó: TV2

Kontra

  • Egy-egy drónfelvételen kívül gyakorlatilag mindegy, milyen messzire ment el a TV2 stábja. Kevesebb sikerrel, de stoppolhatnának akár Vecsés határában is mondjuk. Leginkább autókat és átlagos utcákat látunk, egy-egy tuk-tuk rázza fel a képeket.
  • A mostani casting harmatgyenge, és nem azért, mert az ÉNB sztárja, Horváth Gréta nem lehet jó fej, vagy az exatlonos Bereczki Krisztián nem volna jó Berki-utánpótlás – a végeláthatatlan karkerületével kis híján kilóg a képernyőről –, de az első évadban mégiscsak egyedül Megyeri Csilla lógott ki a mezőnyből. Belőle a TV2 csinált teljes értékű és főállású celebet, és jóformán már arra se emlékszünk, hogyan tűnt fel a rusnyázással. Ez a potenciál most nincs meg.

Az első adás után maradt a korábbi évad színvonala, csak akkor jöhet a baj, ha a következő héten megérkezik az RTL Klub is a trash bugyraival és a Love Islanddel, no meg a Drága örökösökkel. Na, akkor kell bedobnia magát például Demcsáknak, és a boldogan dalolászó Kandász Andreának sem elég már annyit flegmán beszólnia, hogy

a zuhany alatt, drágám.

Több show kell és több Gáspár Zsolt.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik