Kultúra

Bryan Adams-koncert lesz Budapesten, ráadásul ingyen

Megint a Szerencsejáték Zrt. szervez gigabulit.

Bryan Adams szeptemberben Budapesten lép fel, éspedig ingyen. A világhírű kanadai rocksztár szeptember 28-án a Hősök terén lép fel, ez már a hetedik magyarországi koncertje lesz. A bulival a Skandináv lottó huszadik születésnapját ünnepli a Szerencsejáték Zrt., Bryan Adams pedig kifejezetten erre az estére készített kétórás exkluzív show-t ígér. Az előzenekar a Wellhello lesz, így alighanem már ekkor csurig tele lesz a környék.

A társaságnak ez már a második hasonlóan nagyszabású ingyenes rendezvénye, tavaly Sting és Shaggy lépett fel a Hatoslottó harmincadik születésnapja apropóján, mint azóta kiderült, nem teljesen ingyen, a koncert ugyanis tetemes mennyiségű közpénzt vitt el.

Félmilliárd forint közpénzbe került az „ingyenes” Sting-koncert
A Szerencsejáték Zrt. nagyon nem akarta elárulni az összeget, de az adatvédelmi hatóság fellépése nyomán végül adatot szolgáltatott.

Bryan Adams jelenleg egyébként is turnézik, a Shine A Light című koncertkörút májusban indult Amerikában, októberben Dél-Amerikába ér, novembertől pedig az európai állomások következnek, ám a budapesti buli nem ebbe a sorba illeszkedik: a Szerencsejáték Zrt. külön erre a közleménye szerint Adams a szeptember 28-i budapesti fellépéssel megszakítja amerikai turnéját, a koncert pedig színpadképben és látványban is exkluzív lesz.

Bryan Adamsnek legutóbb három éve járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel, akárcsak 2003-ban, 2006-ban és 2012-ben. 2006-ban Debrecenben is fellépett, egy évre rá a fővárosi Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt játszott a magyar közönség előtt az 56-osok terén. Adams 14. stúdióalbuma, a Shine A Light idén márciusban jelent meg.

A szeptember 28-i koncert a Hősök terén 18 órakor a Wellhello koncertjével kezdődik, Bryan Adams 20 órakor lép színpadra. A Szerencsejáték Zrt. az eseményen kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élő személyekre, így kibővített mobillelátó várja majd az érdeklődőket.

Kiemelt kép: Johnny Nunez/WireImage/GettyImages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik