Kultúra

Baán László marad a Szépművészeti Múzeum főigazgatója

Újabb öt évre, 2024. november 30-áig, Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a főigazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményes lezárulta után – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel. Baán László 2004 óta vezeti a Szépművészeti Múzeumot, vezetése alatt számos, nemzetközileg is rangos nagykiállításnak adott otthont a Szépművészeti Múzeum.

Megnyílt a felújított Szépművészeti Múzeum
A múzeum összes kiállítóterét 2019 nyarától veheti birtokba a közönség.

A közlemény szerint az újraegyesített Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria kiállítási terveiben az elkövetkező években is nagy érdeklődésre számot tartó tárlatok szerepelnek: egy egyiptomi fáraósír feltárását bemutató kiállítástól El Grecón, az angol preraffaelitákon és Matisse-on át Gulácsyig.

2023-ra a Liget Budapest projekt keretében elkészül az Új Nemzeti Galéria világszínvonalú épülete, amely a legkorszerűbb bemutatási körülményeket fogja biztosítani az újraegyesített intézmény 19-20. századi és kortárs, magyar és nemzetközi anyagának – derült ki a közleményből.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik