Kultúra

A rekorddöntő country rapet letaszította a trónról a rossz pasas

Úgy tűnt, soha nem jön már ez össze.

Hétfőn közölték az amerikai slágerlista, vagyis a Billboard100 új helyezéseit, amin az eddigi minden rekordot megdöntő első helyezettet, vagyis Lil Nas X Old Town Roadját végül letaszította Billie Eilish bad guy-ja – írta a BuzzFeed. Vagyis az év legfelkapottabb számának töretlen sikerét sikerült megszakítania az év legfelkapottabb énekesnőjének, a még mindig csak 17 éves Billie Eilish Pirate Baird O’Connellnek.

Lil Nas X dala 19 héten át volt az első helyen, ez magasan a leghosszabb idő, amit egy szám a Billboard listájának az első helyén töltött, hiszen már a tizenhatodik héten megdöntötte a rekordot. Csak a Spotifyon több mint egymilliárd alkalommal hallgatták meg.

Lil Nas X új rekordot állított fel Amerika legfontosabb slágerlistáján
Még soha senki nem vezette ilyen sokáig folyamatosan, talán megvan az évtized slágere.

A bad guy már hetek óta ostromolta az első helyet, sorozatban kilenc héten át volt második, úgy tűnt már nem is sikerül – azaz nem ennek a számnak sikerül – majd megelőznie az Old Town Roadot. Hiába a júliusban kiadott Justin Bieber-remix, akkor sem jött össze. Kedden aztán kiadtak egy újabb, függőleges videót a bad guy-hoz, amit mostanáig csaknem 4 millióan néztek meg a YouTube-on, ez segíthette végül átlendülni a lécen.

Hasonlóan hosszan a második helyen kevés szám tanyázott, még Missy Elliott Work It című száma, és a Foreigners Waiting for a Girl Like You című dala futott hasonló karriert, mindkettő 10 héten át volt az ezüstérmes.

Eilish ráadásul ezzel az első ebben a században született előadó, akinek sikerült elérnie a top1-et.

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik